• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan-Davutoğlu uyumuyla Türkiye şaha kalkacak
05 Eylül 2014 Cuma 17:17

Erdoğan-Davutoğlu uyumuyla Türkiye şaha kalkacak

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ''Yeni Türkiye'nin inşasında AK Parti'nin sergilediği bütünlükçü tavır çok önemlidir. Erdoğan ve Davutoğlu uyumuyla Türkiye şaha kalkacak" dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye'nin en büyük siyasi hareketiyiz biz. AK Parti'de yaşanan her şey Türkiye'yi ilgilendiriyor. AK Parti'nin geleceği, Türkiye'nin  geleceğini etkiliyor" dedi.
 
Pendik Belediyesi'ni ziyaret eden Akdoğan, meclis salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 62. hükümetin başbakan yardımcısı olarak ilk ziyaretini, ilk göz ağrısı olan Pendik Belediyesi'ne yaptığını söyledi.
 
Akdoğan, "Siyasi liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 94 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda biz de Pendik Belediyesi'nde bürokrat olarak göreve başlamıştık. Yani onun için için büyükşehir belediyesi ne anlam ifade ediyorsa bizim için de Pendik Belediyesi o anlamı ifade ediyor" diye konuştu.
 
Bugün de ilk ziyaretini Pendik Belediyesi'ne yaptığını bildiren Akdoğan, hemşehrilerini, dostlarını, kardeşlerini kucaklayarak, geçmişlerini inkar etmeden, yola başlamak istediğini ifade etti.
 
AK Parti'nin köksüz bir siyasi hareket olmadığını vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti: 
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ifade ettikleri gibi büyük bir medeniyet tasavvuruna dayanıyor. Tarihi ve kültürel kökleri olan bir siyasi hareket. O dönemki tezahürü olan Refah Partisi bünyesinde belediyelerde çok büyük hizmetler verdik. O dönem halkla kucaklaşma ve hizmetle tanıştırma dönemi olarak, büyük bir sıçrama yaşanmasına sebep oldu. Arkasından Refahyol Hükümeti 96'da bir darbe girişimiyle devrildi ve bir fetret dönemi yaşandı Türkiye'de. Refahyol Hükümeti'nden 2002'ye kadar bir boşluk, ara dönem fetret dönemi yaşandı."
 
"AK Parti yeni bir çığır açtı"
 
Yalçın Akdoğan, 2001'de kurulan AK Parti'nin, 2002'de iktidara gelerek yeni bir  sayfa, yeni bir çığır açtığını belirterek, partilerinin büyük dönüşümler gerçekleştirdiğini anlattı.
 
Akdoğan, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri ile 2015  milletvekili seçimlerinin iç içe geçmiş halka olduğunu ifade ederek, "Yani maçın bir devresini kazanmak yetmiyor, tamamını kazanmak için bütün devreleri almak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
-"Bu bir seçim hükümeti değildir"
 
Bu üç halkanın birbirini tamamlayan, birbirinin devamı olan seçimler olduğunu söyleyen Akdoğan, şöyle konuştu:
 
"Hiç soluk alıp vermeden biz aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bu süreçleri devam ettirmek, milletimizle kucaklaşma ve milletimize hizmet götürme kararlılığıyla süreçleri devam ettirmek durumundayız. AK Parti şu anda bir hükümet kurdu, 62. hükümet. Bu hükümet 2015'e kadar devam edecek bir hükümet değil. Hükümet programımızı Mecliste okuduk, yarın güven oylaması yapacağız. Bu bir seçim hükümeti değildir şu anda kurulan. Geçici hükümet de değildir. Biz 2023 hedeflerine yol yürürken, 2019'u planlayan bir anlayışıyla hükümet programını hazırladık. Ortaya koyduğumuz projeler, vaatler, hedefler... Bunlar 2019'u, 2023'ü kucaklayan hedeflerdir. Bu yüzden 62. hükümet bir seçim hükumeti değildir. 2015'i hedef alan değil, 2019'u, 2023'ü hedef alan bir hükumettir."
 
"Önümüzde 4 altın yıl var"
 
2015 milletvekili seçimlerinden sonra, 2019'a kadar önlerinde 4 altın yıl olduğunu belirten Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Yeni Türkiye'nin inşasında bu dört altın yıl, çok büyük önem taşıyacak. Çünkü hiçbir seçim yok. Yani seçimle bölünmeyen, bir blok dönem yaşanacak. Milletvekilliği seçimi, belediye başkanlığı seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi 2019 yılında yapılacak. İşte bu, 2015-2019 arasındaki blok dönem altın yıllar, Yeni Türkiye'nin inşasında, tesisinde, ihyasında çok önem taşıyacak. Bunun gerçekleşebilmesi için de 2015 seçimlerine şimdiden hazırlanmak gerekiyor."
 
AK Parti olarak eylül ortasından itibaren kongre sürecini başlatacakları bilgisini veren Akdoğan, "Sayın Başbakanımız bütün şehirlere gidecek, büyük ilçelere katılacak, kongre sürecini şubat ayında tamamladıktan sonra mart itibarıyla da kampanya dönemi başlıyor. Yani biz hiç ara vermeden, soluklanmadan, hız kesmeden, siyasi çalışmalara veya kurumsal olarak belediyelerimiz faaliyetlerine devam edecek" diye konuştu.
 
"Çok başarılı bir süreç yürüttük"
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çok dinamik, çok başarılı bir süreç yürüttüklerini ifade ederek, "Gezi olayları, arkasından yaşanan 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimi, AK Parti de genel başkan değişimi, başbakan değişimi, Cumhurbaşkanlığının devir teslimi, çok dinamik bir süreçten geçtik" dedi.
 
Büyük hamlelerin yapıldığını vurgulayan Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Mit krizinden itibaren, Gezi olayları, 17 Aralık süreci, bunlar hep hükümete dönük, demokrasiye dönük hamlelerdi, saldırılardı. Planlı, programlı eylemlerdi. Bunları püskürten AK Parti iktidarı, sadece kendi varlığını korumadı. Türk demokrasisinin varlığını da korudu. Millet iradesini korudu ve seçimle sandıkla meşrutiyetini güçlendirerek, Türkiye'nin bütünlüğünü, istikrarını ve huzurunu korumayı becerdi. Süreç yönetimini başarıyla yaptık. Burada AK Parti camiasının, ailesinin, ahlaki bir duruş sergilediğini görüyoruz. Bu kolay bir şey değildir. Devir teslimler, cumhurbaşkanı değişimi, başbakan değişimi, genel başkan değişimi.  Türkiye'nin en büyük siyasi hareketiyiz biz. AK Parti'de yaşanan her şey Türkiye'yi ilgilendiriyor. AK Parti'nin geleceği, Türkiye'nin  geleceğini etkiliyor. Bu yüzden bu kadar büyük siyasi hareketin, iktidar partisinin yaşayacağı değişim, hem ülkeyi etkiler hem de büyük çalkantılara da sebep olabilirdi. Yani herhangi bir sıkıntı yaşamadan, ülkemizi ve partimizi, hareketimizi türbülansa sokmadan çok başarılı bir süreç yönetimi gerçekleştirildi. Bunda ahlaki bir duruş, erdem sergileyen teşkilatlarımızın çok  büyük bir payı olduğunu söylemek istiyorum."
 
"Türkiye'yi şaha kaldıracak olan sayın Erdoğan, sayın Davutoğlu uyumudur"
 
Olağanüstü 1. kongrede delegelerin büyük bir çoğunlukla ve oy birliğiyle Davutoğlu'nun arkasında dimdik durmasının çok büyük bir erdem göstergesi olduğunu dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti: 
 
"Daha öncesinde farklı istişareler olabilir, farklı tartışmalar olabilir, bazı arkadaşlarımız farklı isim önermiş olabilir ama karar alındıktan sonra bütün AK Parti camiasının bir bütün olarak Sayın Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın arkasında durması, gerçekten takdir edilmesi gereken bin süreçtir.  AK Parti krizlerden sonra  kongreye girmiyor, büyüyerek kongreye giriyor ve büyüyerek kongrelerden çıkıyor. Birtakım partilerin, siyasi krizler neticesinde kongrelere girdiklerini ve daha çok sarsıntı geçirerek, parçalanarak kongrelerden çıktığını görüyoruz. Bu yüzden AK Parti bu performansıyla birlik ve bütünlük içerisinde, başarılı bir süreç yönetmesiyle de Türk siyasetine örneklik oluşturmuştur diye düşünüyorum." 
 
Yeni Türkiye'nin inşasında AK Partinin sergilediği bu bütünlükçü tavrın, sevgi ve saygı güven temelinde ortaya koyduğu tutumun, çok önemli olduğunu dile getiren Akdoğan, " Sayın Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız arasındaki uyum çok önemlidir. Türkiye'yi şaha kaldıracak olan sayın Erdoğan, sayın Davutoğlu uyumudur" dedi.
 
"25 yaşında bir gençken bana 3 müdürlük teslim edildi" 
 
Akdoğan, bu birlik ve bütünlük içerisinde Türkiye'nin emin adımlarla yol yürümeye devam edeceğini söyledi. 
 
Yalçın Akdoğan, 1994'te 25 yaşındayken Pendik Belediyesi'nde kendisine 3 müdürlüğün teslim edildiğini belirterek, gençlere güvenmenin, onlara emaneti teslim edebilmenin ancak kendisine güvenen insanların yapabileceği bir şey olduğunu kaydetti.
 
Risk alabilmenin, güvenebilmenin, yetkiyi paylaşabilmenin, kompleks sahibi olmayan insanların yapabileceği bir şey olduğunu dile getiren Akdoğan, büyümenin temelinin de bu olduğunu söyledi.
 
Akdoğan, "O dönemde bir yolculuğa çıktık, bize güvendi kendisi. Medyanın da bildiği gibi 'Fikri takip' diye bir kavram vardır. Yani bir haber yapıp geçerseniz olmaz. Sonrasını takip edersiniz, sonrasında ne gelişmeler yaşandı. Erol bey de (eski Pendik Belediye Başkanı) bu fikri takibi bizim şahsımızda yaptı. Yani nesli takip gibi daha sonrasında ne yaptık, nereye gittik. Bizim gelişimimizde bugünlere ulaşmamızda kendisinin çok büyük katkısı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Pendikli olduğunu, burada farklı görevlerde bulunduğunu ifade eden Akdoğan, bundan sonra da Başbakan Yardımcısı olarak hemşehrilerine hizmet etme onurunu yaşayacağını sözlerine ekledi.
 
Daha sonra Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, ziyaret anısına  Akdoğan'a ipek halı seccade hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA