• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun
08 Ekim 2013 Salı 23:20

Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Haber Türk televizyonuna konuk olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır Bakanlar Kurulu'nun Müslüman Kardeşler Derneği'ni, sivil toplum kuruluşu (STK) listesinden çıkarma kararına tepki gösterdi.
 
İhvan liderlerinden Ahmed Amer, "Bu karar yeni değil, itiraz edeceğiz. İtirazımızı ayrıca meydanlara inerek de dillendireceğiz. Daha önce İhvan'ı feshetmek için yapılan girişimler başarılı olmadı, bu da olmayacak " dedi.
 
İhvan'ın kabul ve redddinin tek göstergesinin halkın teveccühü olduğunu belirten Amer, "25 Ocak Devrimi'nden sonra halk, defalarca teşkilatın yanında olduğunu, bize güvendiğini gösterdi. Böylesi kararlarla yönetim bir yere varamaz. Bakanlar Kurulu'nun böyle bir karar alma yetkisi dahi yoktur'' diye konuştu.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı'nın, herhangi bir STK hakkında hukuk dışı çalıştığına dair yapılan şikayetler üzerine, söz konusu kuruluştaki yönetim kurulu üyelerinden birinin suçlamalara verdiği cevapları dinlemesi gerekiyor. Bakanlığın, ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ile istişare edilmesi ve şikayetlerin doğruluğu belirlenmesi halinde o kuruluşu feshetme hakkı bulunuyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA