• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan çalışmalarından dolayı Akışa plaket verdi
01 Mayıs 2012 Salı 13:52

Erdoğan çalışmalarından dolayı Akış'a plaket verdi

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara Arena Spor Salonunda Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya Milletvekili Mustafa Akışa Genel Merkez Gençlik Kolları
Geçtiğimiz hafta sonu Ankara Arena Spor Salonunda Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya Milletvekili Mustafa Akış’a Genel Merkez Gençlik Kollarında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinin Divan Başkanlığını da yapan Konya Milletvekili Mustafa Akış kongrenin açılış konuşmasında gençliğin önünün Ak Parti döneminde açıldığını siyasette gençlerin Ak Parti ile aktif hale geldiğinin altını çizdi. Bunda en büyük pay sahibinin Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunun altını çizen Akış Ülke gençliğinin önünü açtığından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Konya Milletvekili Mustafa Akış yaptığı konuşmada her türlü engellemeye rağmen 10 yıldır milletinin yüzünü güldüren, yeryüzündeki tüm mazlumların umudu haline gelmiş ruhunu, aklını, vicdanını zincirlemek isteyen tüm güçlere karşı; onuruna, özgürlüğüne, imanına ve milletine olan düşkünlüğüyle meydan okuyan millete karşı değil; milletle yan yana yürüyen bir partide siyaset yapmaktan bu hareketin birer mensubu olmaktan gurur duyuyoruz dedi. Gençlere siyasetin kapılarını samimiyetle sonuna kadar açan bir partide siyaset yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Akış Ak Partimiz; Gençlik Kollarımızla, Kadın Kollarımızla ve Ana Kadememizle bu millete uzun yıllar hizmet etmeye inşallah devam edecek.  “Bu şarkı burada bitmez” diyerek başlayan bu hareketin şarkısı bu milletin kulaklarında hoş sadalar bırakmaya Allah’ın izniyle devam edecek dedi. Ak Parti kongrelerinin artık bırakın salonları, stadlara bile sığmaz hale geldiğinin altını çizen Akış çünkü Ak Parti aziz milletimizin gönlünde büyük teveccühlere mazhar olmuş ve Türk Siyasi Tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Ak Parti rüku ve secdeden başka hiçbir zaman eğilmemiş; kızdı mı cehennem, sevdi mi cennet kesilen Müslüman bir yüreğin, Sayın Başbakanımızın izinden yürümektedir şeklinde konuştu.

Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde Konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Ak Parti gençliği Türkiye'nin ta kendisidir. Bu  gençlik, kökü mazide olan, gözü istikbalde gençliktir. Bu  gençlik tarihini çok iyi bilen, çok seven, devraldığı mirasın omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik kavganın, çatışmanın değil, dayanışmanın kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Burada Türkiye'nin umudu var. Burada sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Kuzey Afrika'nın umudu var. Burada sadece Türkiye gençliğine değil, Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'ya örnek teşkil eden bir gençlik var. İşte bu gençlik 23 Nisan 1920 ruhunu çok, ama çok iyi bilen bir gençliktir. Bu gençlik Kurtuluş Savaşı ruhunu, 29 Ekim ruhunu çok iyi bilen bir gençliktir. Biz size nasıl bir Türkiye emanet ediyorsak, sizler de çocuklarınıza daha güçlü bir Türkiye emanet edeceksiniz. Bayrağımızı, toprağımızı nasıl namusumuz, şerefimiz biliyorsak, milli iradeyi de namusumuz, şerefimiz bilecek en güçlü şekilde savunacak ve muhafaza edeceğiz. Ben sizlere yürükten inanıyorum; bunu yapacaksınız. Bu millet sizlere inanıyor, güveniyor. Eminim ki sizler bu AK gençlik, milletin yüzünü kara çıkarmayacaksınız, millete karşı mahcup olmayacaksınız, milleti hayal kırıklığına uğratmayacaksınız. Biz bu ülkede çok büyük çileler çektik, büyük zulümlere şahit olduk, büyük acılar yaşadık. Şu anda isteğimiz arzumuz şu: Biz milli, manevi değerlerine bağlı bir dindar nesilden bahsediyoruz ve biz şu anda ahlak değerleri yüksek bir nesilden bahsediyoruz. Vatanını sevmek, milletini sevmek, insanına saygıda sevgide kusur etmeyen, dindar bir neslin özelliğidir. Dindar bir nesil yetiştirmek, müspet ilimlerden uzak, müspet ilimlerle yarışamayan bir gençlik anlamına gelmez. Gençlerin, ülkenin yakın tarihini bilmesinin ve öğrenmesinin özellikle önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, yaşananlar unutulursa, yaşananlardan ders alınmazsa bunların tekrar yaşanacağını söyledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA