• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan bunu yapsaydı AK Parti çökmüştü
11 Şubat 2014 Salı 09:30

Erdoğan bunu yapsaydı AK Parti çökmüştü

17 Aralık operasyonunun ardından paralel yapıyı hedef alan Başbakan Erdoğan'ın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıktı.

Haber 7'den Ömer Süt'ün haberi

ÖZGÜN KAYNAK

34 yıldan sonra Türkiye'nin erken yapılmayan ilk genel seçimi olarak tarihe geçen 2011 genel seçimleriyle ilgili olarak ortaya atılan iddia gündem belirleyeceğe benziyor. 7 Şubat 2012'deki MİT olayı, 2013 yılında patlak veren Gezi olayları ve son olarak da 17 Aralık operasyonuyla iyice gün yüzüne çıkanparalel yapı ile AK Parti arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hamlesi olabilecek bir yıkımın da önüne geçti.

CEMAATİN 120 VEKİL İSTEĞİNE BAŞBAKAN'DAN 'RET'

Kulislerde dönen son iddiaya göre; 2011 genel seçimlerinden önce Fethullah Gülen'in, Başbakan Erdoğan'dan 80-100 ismin milletvekili olmasını istedi. Ancak siyasi olarak bu tür pazarlıklarda asla taviz vermeyen Başbakan Erdoğan, AK Parti içinde'parti içinde paralel parti gibi bir yapılanma'nın olabileceğini ön görerek, dolaylı olarak gelen bu teklifi pazarlık konusu bile yapmadan reddettiği belirtildi.

ECEVİT'İN BAŞINA GELENLER ERDOĞAN'IN BAŞINA GELECEKTİ

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Hüseyin Yayman da 2 Şubat'ta kaleme aldığı köşe yazısında bu iddiayı dile getirmiş ancak Yayman, bu sayının 40-50 olduğunu belirtmişti. Yayman'a göre Erdoğan, o gün listenin tümünü alsaydı ilk krizde parti çatlayacaktı. O isimler istifa edecek ve parti bölünecekti. Ecevit'in başına gelenler, Erdoğan'ın da başına gelecekti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÖNGÖRÜSÜ

Bugünkü tartışmaları ve siyasi dalgalanmayı göz önünde bulundurduğumuzda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın ne kadar kritik bir karar verdiğini de görmüş oluyoruz. Eğer Başbakan Erdoğan 2011'de gerçekleştiği iddia edilen bu olayda böyle bir karar vermemiş olsaydı, AK Parti bugün çok daha zor durumda kalacaktı. Yani kısaca siyasi bir krizin tohumları çoktan atılmış olacaktı.

CEMAATE YAKIN İSİMLER AK PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

17 Aralık'tan sonra cemaate yakın olan 5 isim AK Parti'den kopmuştu. Bundan sonra da 2 ya da 3 ismin daha AK Parti'den istifa edeceği konuşuluyor.

Bildiğiniz üzere Kütahya Milletvekili İdris Bal, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım,İstanbul Milletvekilleri Hakan Şükür ve Muhammed Çetin ile İzmir Milletvekili İlhan İşbilen istifa etmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA