• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan başkanlık sistemi için tarih verdi
15 Mayıs 2015 Cuma 09:57

Erdoğan başkanlık sistemi için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler sonrası gündeme gelecek olan başkanlık sistemi için konuştu.

Arnavutluk'ta çeşitli temaslarda bulunan, bir cami inşaatının temelini atıp, bir de cami açılışı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüşünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın dikkat çeken açıklamalarından biri başkanlık sistemi oldu.

Seçimden AK Parti güçlü çıkarsa şu an var olan gergin ortam yumuşar mı? Yine aynı şekilde şu an size karşı olanlarların pragmatik olarak size karşı tutumunu ve cemaate karşı tutumlarını değiştitirler mi?

2019 YA DA DAHA ERKEN

Bir kere taşlar yerine oturacaktır. Burayı güvenli liman haline getirmiş olacaktır. Referandum sayısına ulaşırsak başkanlık sistemini takvimine alacaktır AK Parti. Bunun takvimi 2019'mu olur daha mı erken olur bilemem. Böyle bir süreç söz konusu. Tabi bunun artılarını, eksilerini 12 yılda çok rahat görüyoruz. Gerek içeride gerek dışarıda ülkemin menfaati ne olursa onu yapmak durumundayım. Sorunun ikinci bölümüne gelince. Bunu içeride de dışarıda da çeşitli mahfillerde yapıyorlar. Koaslisyon vs. gibi. Ben koalisyonun bu ülkenin zararına olduğuna inanıyorum. Bu çok açık ve net. Tarihte örnekleri var. Terörle mücadele noktasında da sıkıntılar meydana gelir. Biz gelemeden önce koalisyon hükümet vardı. 5 yıl dayanamadılar. 3.5 yıl yapabildiler. Daha geriye de gidelim. Tek partiden parlamentere çok partili sisteme geçildi. Ortalama 16 ayda bir hükümet değişmiş. Bu durum istikrar olmayınca bu tarz kaoslar olur.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA