• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan Barzani ile görüştü
20 Nisan 2012 Cuma 10:11

Erdoğan Barzani ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile görüştü.
Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile görüştü. Toplantıda terörle mücadele ile Irak ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önemli bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani bir araya geldi.
 
Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde görüştü. Erdoğan'la 5 Nisan 2011'de 2 saat 10 dakika görüşen Barzani dünkü görüşmeye 06 ZJ 658 plakalı turkuvaz renkli Mercedes marka araçla saat 14.35'te geldi. Barzani'nin girişi sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı, keskin nişancılar yüksek binaların tepelerinde hazır bekledi. Terörle mücadele ve Irak'ta yaşananların yanı sıra Suriye krizinin de ele alındığı toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı. Toplantı, Erdoğan'ın Atalay, Fidan ve Sinirlioğlu ile görüşmesi nedeniyle planlanan geç başladı. Bu buluşmanın Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ı ziyaretinden bir saat önce gerçekleşmesi dikkat çekti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü.
 
ANA GÜNDEM PKK TERÖRÜ
 
Dünkü görüşmede, Barzani'nin Avrupa ve ABD'ye yaptığı ziyaretler hakkında bilgi verdiği, Kuzey Irak'taki PKK faaliyetleri ve Suriye'deki son gelişmelerle ilgili bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca, Barzani'nin PKK'nın yan örgütü PYD'nin Suriye'deki etkisini kırmak için Kürt siyasi oluşumları üzerindeki etkisini kullanacağı ancak bunun için Suriye Ulusal Konseyi'nden beklentilerinin karşılanması için yardım istediği belirtildi. Başbakan Erdoğan, Barzani görüşmesi öncesi Ankara'da yaptığı açıklamada, "Birinci derecede şüphesiz ki Irak masadaki en önemli konu. Ardından bölge şüphesiz ki görüşeceğimiz konu olacaktır. Bölgedeki son gelişmeler ki burada da Suriye enönemli konu olarak gündemimizde olacak. Türkiye'deki terör konusu malum. PKK boyutu Kuzey Irak'ı da ilgilendiren bir konu olduğu için bunu da orada görüşme fırsatımız olacak" demişti.
 
KONFERANS DA ELE ALINDI
 
Görüşmede, Barzani'nin, haziran ayında 71 Kürt partisi ve 109 sivil toplum kuruluşu ile Kürt yönetiminin merkezi olan Erbil'de Kürt Konferansı'nı da konuştuğu öğrenildi. Haziran'a yetişmemesi durumunda eyül ayında yapılacak Kürt Konferansı için Barzani'nin davetli listesinde Türkiye'den BDP de bulunuyor. PKK ise terörde ısrarcı olduğu gerekçesiyle konferansa davet edilmedi.
 
FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU
 
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Erdoğan ile görüşmelerinin verimli ve faydalı olduğunu söyledi. Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Barzani ile görüşmesinden önce İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Muhammed Şahin'i kabul etti.
YORUMLAR
olmadı
zeyd çölmekci
barzani zaten pkk başı niçin görüşülür anlamadım
78.188.45.191
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA