• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan Ak Partinin oy oranını açıkladı
30 Mayıs 2011 Pazartesi 10:03

Erdoğan Ak Parti'nin oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim anketlerinde AK Parti, CHP ve MHP'nin son durumuna ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samanyolu TV'de ''Özel Gündem' adlı canlı yayında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını yanıtladı. ''Meydanların diliyle medyanın dilini nasıl karşılıyorsunuz?'' şeklindeki soruya Erdoğan, meydanların dili ile medyanın dilinin bugüne kadar örtüşmediği gibi bugün de örtüşmediğini ifade ederek, görsel medyanın yanıltıcı, yazılı medyanın da istismara açık olduğunu söyledi.

''AK Parti olarak biz malum medyaya rağmen iktidar olduk'' diyen Erdoğan, onların istediklerini veren bir iktidar olmadıklarını, onların köşeye sıkıştırıp ''hadi ver'' diyen odaklar olduğunu belirtti.

Erdoğan, ''garip'' dediği malum medyanın BDP'ye destek verdiğini de ifade ederek, ''Nasıl BDP'ye destek verirsin? Bunların Güneydoğu'da, Doğu'da yaptıkları ortada. Bunların bu ülkeye ne sağlayacağı açık, net ortada. Terör örgütünden gücünü alarak, güya demokrasi, güya özgürlük çağrısı yapan bu insanları artık tanımıyor muyuz? Demokrasi, özgürlük diyen imam kaçırır, imamı sabah namazından çıkışında öldürür mü?'' diye konuştu.

İMRALI İLE GÖRÜŞMEYİ YAPAN HÜKÜMET DEĞİLDİR
Gazetelere Kandil'in ve İmralı'nın düşüncelerinin de yansıdığını ifade eden Erdoğan, şunları anlattı:

''İmralı ile görüşmeyi yapan hükümet değildir. İmralı ile görüşmeyi devlet yapar. Bizden önce de yapılmıştır. Bizden önceki iktidarların hepsinde yapılmıştır. Bu dönemde de yapılır. Gerektiği ana kadar yapılır. Öyle bir an gelir ki yapılmaz. Bunlar yapılıyorsa da devlet 'buradan acaba ülkenin birliği beraberliği için bir netice alır mıyız' düşüncesiyle yapar.

Sayın Bahçeli, 'anlaştılar, anlaşma yaptılar' diyor. Şimdi aynı şeyi tekrar ediyor. İftira at, tutmazsa iz bırakır. Dertleri bu. Kılıçdaroğlu parti içindeki durumunu güçlendirmeye çalışıyor. Bahçeli de baraj altına düşmemek için gayret sarf ediyor.''

PARTİMİN BİRİNCİ OLACAĞINA İNANIYORUM
Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili dağılımının nasıl olacağını şimdiden kestirmenin mümkün olmadığını da dile getirerek, ''Ben herşeye rağmen partimin birinci olacağına inanıyorum'' dedi.

ANKETLERDE SON DURUM
Anketlerle ilgili son durumun sorulması üzerine de Erdoğan, ''Bir çok gruba yaptırıyoruz, partimizle alakalı şu anda 45-50 aralığında neticeler geliyor. CHP ile ilgili 25-30 aralığında neticeler geliyor, MHP ile ilgili ise o böyle adeta bir baraj noktasında, 10-12 arasında bir durumu onun da söz konusu. Son iki hafta ne getirir ne götürür onu bilemem, on üç gün var, bu on üç gün içerisinde de bir çok şeyler değişebilir'' diye konuştu.

Erdoğan sözleşmeli personelle ilgili kanunu yetiştirebilmeleri durumunda bir,iki gün içerisinde çıkarabileceklerini, yetiştirememeleri halinde ise hemen seçimin arkasından çözeceklerini ancak seçim öncesi bitirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, seçmene son mesajının sorulması üzerine,  yeni dönemde yeni bir anayasa için vatandaşlardan güçlü bir destek istediklerini söyledi.

HAC ORGANİZASYONU YAPIYORLAR
''Problem dinle mi oluyor?'' şeklindeki bir soru üzerine de Erdoğan, ''Öyle oluyor tabii. Biliyorlar ki din bölgedeki barışın, birliğin, beraberliğin yegane anahtarıdır. Bunu biliyorlar. Bundan dolayı da İslamdan, dinden çok korkuyorlar. Onun için de kendilerine göre bir örgütlenme yoluna gidiyorlar. Hac organizasyonu yapıyorlar. Oradaki Kürt kardeşlerim bunların ne olduğunu bilmiyor ki'' diye konuştu.

BENİM BÖYLE BİR AÇIKLAMAM YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kılıçdaroğlu, bakanların yolsuzluk yaptığını itiraf ettiğinizi söyledi. Böyle bir yolsuzluk var mı, kabul ettiniz mi?'' sorusuna ''Benim böyle bir açıklamam yok. Dedim ya, bu yürüyen yalan ama yetişemiyoruz. Sonra dedim bu uçan yalan'' dedi.

YGS olayına değinen Erdoğan, ÖSYM'nin kadrosunun yetenekli ve kaliteli olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Hatalar yok mudur? Vardır. Arkadaşımız süreci başarılı yönetememiştir. 1 milyon 700 bin kişiye mektup gönderiyor. Böyle bir mektup olayına girmek, yanlış olan buydu. Senin böyle bir şey görevin değil, ne gerek var böyle bir şey yapmaya. Bir yazılı basın açıklaması yaparsın, biter bu iş. Çünkü ilmi siyaset denilen bir şey var, bu çok önemli'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
*''Ben pek statükodan anlamam. Ben halkın dilinden anlarım ve halkımla beraber yürürüm. Siyasetin içinde oldum olalı hep statükoya karşıyımdır. Hoşlanmadığım bir kavramdır. Hoşlanmadığım bir yapılanmadır. Biz onu boza boza geldik. Onu boza boza gelen kalkıp da bunu yapar mı?''
*''Bunlar (Balyoz, Poyraz, Ergenekon) bir an önce keşke neticelense ve ne olacağını görsek, rahatlasak''
*''TÜSİAD yaptı (Anayasa çalışması) ama arkasında durmadı. Hocalarla oturur, Müzakere edersiniz ve sonra kalkarsınız omurgalı şekilde arkasında durursunuz''
*''MHP'li arkadaşlar şimdi niye yargıya gidip kovalamıyorlar? Gitsinler dava açsınlar, neden açmıyorlar? Eğer samimi ve dürüstseler savcılığa dava açsınlar''
*''Baykal bile bu komployu açıklayıp, takipçisi olamadı. Komploysa bunu yapanları açıkla, bildiğin bir şey varsa açıkla, davacı ol, işi takip et. diğerleri de davacı olamadı. çünkü karıştırdıkça bu iş çok daha kokar, bunu görüyorlar''
*''CHP'nin eskisi yenisi olmaz. bunların genlerinde ne varsa yarın da aynı şey olacaktır''
*''Ben bu dönemden sonra partim bana ne görev veriyorsa o görevi yaparım, ondan sonra devam eder miyim, etmez miyim o ondan sonraki şey''
*''Biz yüzde 10 barajı ile iktidara geldik. Şu anda barajı engel olarak görenler de çalışsınlar, onlar da yüzde 10 barajını aşsınlar''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA