• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ercişte 21 bin kişilik yemek yapılıyor
14 Kasım 2011 Pazartesi 17:16

Erciş'te 21 bin kişilik yemek yapılıyor

Van'ın Erciş ilçesindeki Yenişehir Çadırkent'te Türk Kızalayı tarafından kurulan aşevinde, depremzedeler için günlük yaklaşık 21 bin kişilik yemek pişiriliyor.
 Van'ın Erciş ilçesindeki Yenişehir Çadırkent'te Türk Kızalayı tarafından kurulan aşevinde, depremzedeler için günlük yaklaşık 21 bin kişilik yemek pişiriliyor. 
   
Türk Kızılayı, Yenişehir, Yüzüncüyıl ve Belediye çadır kentlerinde ve kendi çadırlarında kalan vatandaşlar için seferber oldu.
    
Barınma, giyecek ve ısınma ihtiyaçlarının karşılandığı çadır kentlerdeki depremzedeler, Türk Kızılayı tarafından kurulan aşevi ve mobil ekmek fırını, tam kapasite çalışıyor. Yenişehir Çadırkent'teki büyük bir çadırda kurulu aşevinde, depremzedeler için kış şartlarına uygun yemekler pişiriliyor. Bir bölümü gönüllü olmak üzere 20 kişinin çalıştığı aşevinde, vatandaşların sağlıklı beslenebilmesi adına 21 bin kişilik yemek çıkıyor.
    
Aşevinde bir öğünde yapılan yemek için 300 kilogram kuru fasulye, pilava da 240 kilogram pirinç kullanılırken, diğer öğünde 6 kazan haşlama et ve 170 kiloram makarna pişiriliyor. Her gün farklı yemeklerin yapıldığı aşevinde hijyen ve temizliğe büyük özen gösteriliyor. 20 tonluk su tankerinin bulunduğu çadırda, yemekte kullanılan tüm eşyalar titizlikle temizleniyor.
    
     -Mobil fırında günde 7 binden fazla ekmek- 
     
Türk Kızılayı'nın kurduğu mobil ekmek fırınında günde 7 binden fazla ekmek üretiliyor. 15 bin ekmek kapasiteli fırındaki üretim sayesinde depremzedeler sıcak ekmeğe ulaşabiliyor. Kızılay'ın Erciş ekip başı Halil Aksüt, üç çadır kent için yemeklerin Yenişehir Çadırkent'teki aşevinde üretildiğini anımsatarak, şu bilgileri verdi:
    
 ''Sabah kahvaltılarında günlük değişmekle birlikte sıcak çorba, yumurta, zeytin, peynir, helva, çocuklar için süt, reçel veriliyor. Günlük beslenme ihtiyacına göre öğün hazırlanıyor. Kişi bazlı kalori hesaplamaları yapılıyor. Afet alanındayız. Sağlık anlamında sıkıntılara yol açmamak için azami derecede hijyene önem veriyoruz. Sağlık sorunlarıyla özellikle kış döneminde uğraşmak çok zor.''
    
 Kurban bağışı etlerin depremzedeler tarafından tüketildiğini ifade eden Aksüt, ''Şimdi Türk Kızılayı'nın kestirdiği hayvanların etlerini pişirmeye başladık. Etsiz öğünümüz yok. Mutlaka öğle ya da akşam yemeğinde etli yemek bulunuyor'' dedi.


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA