• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EPDK, dağıtım şirketlerine 45 gün süre verdi
29 Mayıs 2010 Cumartesi 11:09

EPDK, dağıtım şirketlerine 45 gün süre verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, 20 ilde elektrik dağıtımını gerçekleştiren özel şirketlere, tüketici şikayetlerini gidermeleri için 45 gün süre verdi.

Başkent, Meram, SEDAŞ, AYDEM ve Kayseri elektrik dağıtım şirketlerinin sahip ve yöneticilerini 15 Temmuz 2010 tarihine kadar tüketici şikayetlerinin giderilmesi konusunda uyaran EPDK Başkanı Köktaş, "Aksi takdirde bu konuda ülke çapında kapsamlı bir denetim programı uygulanacaktır." dedi.

EPDK, son aylarda elektrik abonelerinin, dağıtım şirketlerine yönelik artan şikayetleri üzerine harekete geçti. Başkan Köktaş, Başkent, Meram, SEDAŞ, AYDEM ve Kayseri elektrik dağıtımın sahipleri ve üst düzey yöneticilerini Ankara'ya davet etti. Köktaş, son aylarda elektrik dağıtım şirketleri hakkında gelen şikayetlere işaret ederek, "Vatandaş özel sektör tarafından işletilmeye başlanan bölgelerde sokak aydınlatmalarında sorunlar olduğu, kesintilerin süre ve miktarının arttığından ve yeni yerleşim bölgelerine elektrik gelmediğinden dert yanıyor. Bize mektuplar geliyor, muhtarlar, milletvekilleri geliyor. Bu sorunları inceledik ve dağıtım şirketi yöneticilerini çok açık bir şekilde uyardık. Şirketlere ek yatırım ihtiyacınız varsa bize başvurun, inceleyelim ve gereğini yapalım ancak bu sorunların önemli bir kısmı yatırım değil yönetim ve halkla ilişkiler sorunudur dedik. Bu konu gündemimizdedir. Uyarımızı yaptık. Gereğini yapmamaları halinde denetim ve yaptırımla karşılaşacaklar." dedi.

Köktaş, bu sorunların önemli bir bölümünün yıllardır bulunduğunu belirterek, "Bu hizmet özel sektöre geçtiği için yaşanan sorunlar değil. Bazı yapısal sorunlar bugünden yarına halledilemez; ama bu bölgeler yıllardır biriken bu sorunlar giderilsin diye özelleştirildi. Tüketiciye kaliteli hizmet verilmesine yönelik her türlü düzenlemeyi yaptık. Özelleştirme hizmet kalitesinin artırılması için yapıldı. Vatandaşın beklentisi de doğal olarak arttı." dedi.

Dağıtım şirketi yöneticileri, bu sorunların kısa sürede çözüleceği sözünü verdi. Vatandaşın beklentisinin yüksek olduğunu belirten yöneticiler, sorunların en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA