• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Enka Süt, Helal Gıda sertifikası aldı
09 Ağustos 2010 Pazartesi 14:10

Enka Süt, 'Helal Gıda' sertifikası aldı

Konya'da kurulu bulunan Enka Süt, Helal Gıda sertifikasını alarak süt ürünleri üretimini İslami usullere göre yaptığını belgeledi.
Enka Süt; TSE EN ISO 9001:2008 Kalite Sistemi Belgesi ve TSE ISO EN 22000 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin yanı sıra “Helal Gıda” sertifikasını alarak süt ürünleri üretimini İslami usullere göre yaptığını uluslararası platformda belgeledi.
 
Enka Süt; üretimde kullanılan katkı maddelerini, üretim ve hazırlama yöntemlerini, temizlik ve sağlık şartlarını katı güvenlik kuralları içinde denetleyen ve helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını belgeleyen ve Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen ‘Helal Gıda’ sertifikasını alarak bu konudaki hassasiyetini tescil ettirdi.

Helal Gıda sertifikasının ihracat faaliyetlerini güçlendirip bu konuda hassasiyet gösteren tüketicilere daha rahat ulaşmalarına imkân vereceğini kaydeden Enka Süt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Akpınar; “Zaten Enka Süt kuruluşundan beri öncelikli koşul olarak üretiminde bu hassasiyeti devam ettiriyor. Dünya Helal Konseyi'nin üyesi olan GİMDES'ten ‘Helal Gıda’ sertifikasını alarak bu hassasiyetimizi belgelemiş ve aynı zamanda uluslararası platformda tescil ettirmiş olduk. Helal Gıda sertifikasıyla uluslararası pazarlara daha rahat gireceğiz ve helal gıda belgeli ürünlerimiz ile yurt dışında ülkemizi rahatlıkla temsil edeceğiz. Başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünya Müslümanları ve bu konuda hassasiyet gösteren tüketiciler için tercih edilen bir marka olacağız.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA