• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelsiz ATM devri Konyada başladı
23 Haziran 2011 Perşembe 13:11

Engelsiz ATM devri Konya'da başladı

Yapı Kredi, görme engellilere yönelik ATMyi Konyada da hizmete sundu

Yapı Kredi, görme engellilere yönelik ATM’yi Konya’da da hizmete sundu. İlk olarak İstanbul Kadıköy Şubesi’nde uygulanan ve Türkiye genelindeki Yapı Kredi ATM’lerinde yaygınlaştırılan program kapsamında, Larende Şubesi’ndeki bir ATM de görme engellilere göre yeniden düzenlendi.

Engelsiz ATM’ler Yapı Kredi müşterisi olsun veya olmasın görme engelli tüm banka kartı müşterilerinin para çekme ve bakiye inceleme işlemleri yapmalarını kolaylaştırıyor.

Türkiye’de engellilere yönelik bankacılık hizmetleri geliştiren ilk finansal kurum olduklarını belirten Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, engellileri toplumun bir parçası olarak sosyal hayata daha çok katabilmek için sorumluluk almaya devam ettiklerini söyledi. Doğan sözlerine şöyle devam etti;

“Maalesef ülkemizde günlük hayatın birçok alanında gerekli standartlar oluşturulmadığı için engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Banka olarak bu sıkıntıların hiç olmazsa bir bölümünü kendi faaliyet alanımız içinde ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Son olarak Konya’da da hayata geçirdiğimiz görme engellilere yönelik Engelsiz ATM ile 27 hizmet noktasını kullanıma açtık. Sunduğumuz hizmetleri daha da zenginleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alandaki hizmet ve ürünlerimizi çeşitlendirmeyi, Engelsiz Bankacılık Programı’nı daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”

Altı Nokta Körler Vakfı’ndan görme engellilerin beklenti, ihtiyaç ve karşılaştıkları zorluklar ile ilgili bilgi alınarak geliştirilen Engelsiz ATM’lerden sunulan işlem seçeneklerinin önümüzdeki dönemde arttırılması planlanıyor.

İŞİTME ENGELLİLERE ONLİNE CHAT, ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELSİZ ATM”

2008 yılında Engelsiz Bankacılık Programı’nı oluşturan Yapı Kredi, engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Engelsiz Bankacılık Programı Kapsamında Sunulan Hizmetler

Görme Engellilere Yönelik Engelsiz ATM: Görmeyen veya görme güçlüğü olan kişiler için sesli işlem yapma özelliği sunuluyor.

Ortopedik Engellilere Yönelik Engelsiz ATM : Bu hizmet ile ortopedik engelli müşterilerin bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmaları sağlanıyor.

İşitme Engellilere Yönelik Online Chat : Online chat hizmeti ile şube veya çağrı merkezine yönlendirilmeden, kayıp-çalıntı kart bildirimi, kart kapama, manyetik hasar nedeniyle yeni kart talebi, kredi kartı bilgi güncelleme ve benzeri işlemlerin tamamı gerçekleştirebiliyor.

Görme Engellilere Yönelik Yazıyı Sese Çeviren Teknoloji : Yazıyı sese çeviren bu özel teknoloji ile görme engelli müşterilerin piyasalardaki anlık değişimler hakkında sesli olarak bilgi alabilmeleri sağlanıyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA