• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellilere büyük kolaylık
03 Aralık 2015 Perşembe 11:09

Engellilere büyük kolaylık

3 Aralık Dünya Engelliler günü ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, hükümet programında da yer alan ve engellilerin hayata kazandırılacağı Engelli Yaşam Merkezi Projesi’nin engellilere ile yakınlarına çok büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler günü ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu. Yeni hükümet programında bugüne kadar yapılanlara ek olarak engelli yakınlarını da rahatlatacak bir Engelli Yaşam Merkezi projesinin de bulunduğunu söyleyen Hacı Ahmet Özdemir ‘’Bu proje çerçevesinde engelli kardeşlerimizi buralara bırakabilecek ve bakımlarını da Engelli Yaşam Merkezleri üstlenmiş olacak. Engelli Yaşam Merkezleri’nde görev alacak, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar çeşitli branşlardan özenle bulunacak. Bu proje seçim bildirgemizde yer aldı. Bizzat başbakanımız okudu. Başbakanımız seçim bildirgesindeki her hususu okumuş değil ancak bu konuyu kendisi de çok önemsediği için kendileri bizatihi bunu okudular. Hatta bu konuda geniş de bir açıklama yaptılar. Benim bu projemin seçim bildirgesine girmesinden dolayı da çok mutluyum” diye konuştu.

engelli-yasam-merkezleri.jpg

ENGELLİ YAKINLARI RAHATLAYACAK

Uzun süre engelli insanlara bakanların psikolojisinin bozulduğu ve bu nedenle de toplumdan soyutlanma eğilimi gösterdiklerini söyleyen Özdemir, ‘’ Bu çerçevede Engelli Yaşam Merkezi Projesi’nin bu insanlara çok büyük katkılarının olacağını, özellikle sağlıklarını korumaları yönünde çok önemli katkılarının olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Hasta yakınları psikolojik olarak büyük sıkıntı çekiyorlar. Yalnızlık çekiyorlar. Hastalara bakacak paraları da olmayabiliyor. Bir bakıcı tutayım da hastama baksın, yardımcı oldun da diyemeyebiliyor. Bu proje ile hasta ve engelli yakınları büyük oranda rahatlayacaktır. Sağlıklı insanların dahi kapasite ve güçleri sınırlıdır. Dolayısıyla engellilik de bir sınırlandırmadır. Sağlıklı insanlarda da bu sınırlandırma yoğun biçimde gözlenmektedir. Engellilerimizin biraz daha topluma katkıda bulundurulmalarını hayata kandırılmalarını, eve kapanmamalarını, kapalı ortamlardan açık ortamlara çıkmalarını ve toplumda farkındalık bilincinin oluşmasına katkıda bulunmalarını diliyorum. Sağlıklı olduğunu kabul ettiğimiz insanların bile kapasitelerinin her işi yapmaya yeterli değil. Herkes bir Fatih Terim olmaz. Herkes bir Pele, bir Beckhenbauer olmaz. Yani sağlıklı olsa da olamaz. Bu vesileyle engellilerin şu veya bu olamaması önemli değil, kendilerinde bulunan bilgi beceri ve donanımlarıyla topluma katkıda bulunmaları hayata katma değer üretmeleri önemlidir” ifadelerini kullandı.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA