• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellilerden auistimal tepkisi
28 Temmuz 2012 Cumartesi 21:26

Engellilerden auistimal tepkisi

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Ramazan ayında bazı engelli kişilerin veya engelli gibi rol yapanların, durumlarını suistimal etmelerinden dolayı dernek olarak rahatsız...
Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Ramazan ayında bazı engelli kişilerin durumlarını suistimal etmelerinden dolayı dernek olarak rahatsız olduklarını söyledi.

Mıhçı, Konya’da bu güne kadar dernek olarak hiç kimsenin acıma duygularından faydalanıp erzak ve para talebinde bulunmadıklarını ifade ederek, "Bizlerin maddi destekten ziyade manevi desteğe ihtiyacı var. Buğday, mısır veya para yerine hayırsever vatandaşlarımız derneğimize akülü engelli aracı hediye etsin. Konya Engelliler Derneği olarak halkımızın bizlere bakış acısını değiştirmek istiyoruz. Bunu da bir ölçüde başarmış durumdayız" dedi.

Başkan Mıhçı, Ramazan ayı nedeniyle sokaklarda, caddelerde ve özellikle köylerde bazı engellilerin durumlarını suistimal ettiklerine şahit olduklarını belirterek, "Bizler sadaka yerine, iş verilerek ayakta durmak istiyoruz. Herkesten bizlere de normal bir insanmış gibi davranmalarını bekliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi dernek olarak yerine getirmeye hazırız. Engelli kişilerin bu durumlarının suistimal edilmesine şiddetle karşıyız. Vatandaşlarımızın da bunlara prim vermemesi gerekir" şeklinde konuştu.
Başkan Ahmet Mıhçı Konya’da farklı isim altında engelli dernekleri kurulduğunu belirterek bunlara itibar gösterilmemesini istedi. Mıhçı, ‘‘Bazı şahıslar engelliler adı altında farklı dernek kurarak insanların duygularını sömürüyorlar. Şimdiye kadar bu dernek adı altında toplanan kişilerden en ufak bir yardım gelmedi. Bu tür insanlara itibar göstermeyin. Topladıkları paralarla ne yaptıklarını kimse bilmiyor, yardım etmek isteyen vatandaşlarımız bize gelerek gerekli tekerlekli sandalye gerekse maddi yardımlarını ihtiyaç sahiplerine yönlendirmemizle yapabilirler’’ diye konuştu.
 
Mıhçı, son olarak Konya’da engelliler adına çıkarılan dergi adı altında para toplandığı ve dergi satıldığını ifade ederek, ‘‘ Bizim derneğimiz dergi veya gazete çıkarmamaktadır, bu insanlar engellileri kullanarak çıkar elde ediyorlar, kesinlikle bu kişilerden dergi veya gazete satın almayın, itibar etmeyin, vatandaşlarımız itibar ettikçe bu tür kişiler çoğalacaktır,  bu konuda bütün Konya halkını duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.
YORUMLAR
BAŞKAN HAKLI
Kürşad KARABIYIK
Toplum olarak engellilere balık vermek istiyoruz ama engelilere balık yerine balık tutmayı öğrettiğimiz zaman zaten o engellininr engelini ortadar kaldırmış oluruz
88.252.72.198
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA