• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli yaşamı ve toplumsal duyarlılık konferansı
27 Nisan 2010 Salı 17:12

Engelli yaşamı ve toplumsal duyarlılık konferansı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından Engelli Yaşamı ve Toplumsal Duyarlılık konulu konferans düzenlendi...
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından “Engelli Yaşamı ve Toplumsal Duyarlılık” konulu konferans düzenlendi.
 
KTO Konferans Salonunda zihinsel ve fiziksel engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Başkanı Saime Toptan katıldı.
 
Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, üniversite olarak düzenledikleri ilk etkinliğin engellilerle ilgili olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de önem vereceklerini kaydeden Prof. Dr. Babaoğlu, üniversite bünyesinde engelliler yaşam birimi kurmayı planladıklarını kaydetti.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, devletin başındaki yöneticilerin millete daha fazla nasıl hizmet edebilirim düşüncesinde olduğunu ve bunun çabasını verdiklerini bildirdi. Vali Doğan, engellilerle ilgili topluma bir takım görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
 
Açılış konuşmalarının ardından konferansta konuşan ÖZEV Başkanı Saime Toptan, engelli çocuğu bulunan ailelerin toplumda dışlanarak tek başlarına bırakıldığını dile getirdi. Engelli bireylerin küçük yaştan itibaren eğitim öğretim hakkının olduğuna dikkat çeken Saime Toptan, “Engelli bireylerin temel hak ve hürriyetler konusunda bir takım yasal hakları bulunuyor. Bu haklara rağmen halen okullarda ayrımcı tutumla karşı karşıyalar. Engellerin eğitim konusunda zorlandıkları konularda onların önünü açmak için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Engellilere yönelik eğitim veren öğretmenler de takdir edilmeli ve bu yolla da başkaları da özendirilmelidir” dedi.
 
Türkiye'de nüfusun yüzde 12,29'u engelli bireylerden oluştuğunu, aileleriyle birlikte bu oranın yüzde 50'ye kadar çıktığını kaydeden Saime Toptan, engellilerle ilgili yapılacak düzenlemelerin toplumun diğer kesimlerinin yaşam şartlarını rahatlatacağına değindi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA