• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli kadını gasp eden komşuya 10 yıl hapis
12 Haziran 2012 Salı 15:46

Engelli kadını gasp eden komşuya 10 yıl hapis

Konya'da zorla girdiği evde, boğazını sıkıp kafasına sürahi ile vurduğu görme engelli kadının 4 çeyrek altınını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan komşusuna 10 yıl hapis cezası verildi.
Konya'da zorla girdiği evde, boğazını sıkıp kafasına sürahi ile vurduğu görme engelli kadının 4 çeyrek altınını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan komşusuna 10 yıl hapis cezası verildi.

Olay, 18 Mart 2012 tarihinde merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sızma beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, Seyit E. misafirliğe gittiği Tasa ailesinin evinde gece yarısına kadar oturdu. Daha sonra 'evde biraz işim var, bana yardım eder misin?' diyerek görme engelli Fadimana Tasa'nın engelli kocası Mehmet Tasa'yı evine götürdü. Burada, 'Ben kablo alıp geliyorum' diyerek evden çıkan Seyit E., yalnız kalan Fadimana Tasa'nın yanına giderek zorla eve girdi. Seyit E., engelli kadının kafasına sürahi ile vurup boğazını sıktıktan sonra boynunda asılı 4 adet çeyrek altını çaldı. Kendi evine dönen E., kadının kocasıyla tekrar suçu işlediği eve geldi. Yarı baygın haldeki kadın kocasının yanında kendisine saldıran komşusunu görünce bir şey söyleyemedi. Şüphelinin sabah evden ayrılmasının ardından durumu kocasına anlatan Fadimana Tasa, daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu.
 
MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ

Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıs suçlamaları kabul etmezken, hakkında yağma suçundan dava açıldı. Tutuklu yargılanan Seyit E., Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Davaya müşteki engelli kadın ile kocası katıldı. Müşteki Fadimana Tasa, "Sanık akşam bize geldi. Gece yarısına kadar oturdu sonra eşimi de alarak gitti. Sonra tek başına gelerek kapıyı zorla açtı. Kafama sürahiyi vurup, boğazımı sıktı ve altınları aldı. Sabaha kadar başımızda bekledi, bende korkumdan eşime bir şey diyemedim. O gidince eşime durumu anlattım. Ben 5-6 metre uzaklığı zorda olsa görüyorum, şüphelinin komşumuz olduğundan eminim. Şikayetimiz devam ediyor" dedi.
Mahkeme başkanının, 'Bu suçu sen mi işledin?' sorusuna, sanık Seyit E., "Doğrudur ben yaptım, ama kafasına sürahi vurmadım. Çok pişmanım" şeklinde konuştu. Gasp edilen engelli kadın ise, yanında getirdiği kanlı sürahiyi mahkeme heyetine gösterdi.
Savcı, yağma suçundan dolayı TCK 149/1 maddesi gereğince sanığın 10 ila 15 yıl arasında cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı olayın hırsızlık olduğunu, yağma suçunun olmadığını iddia ederek bu yönde ceza verilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık,"Pişmanım, takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık E. hakkında nitelikli yağma suçundan dolayı 10 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA