• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli eğitimi veren okulların sayısı artmalı
09 Mayıs 2013 Perşembe 16:47

Engelli eğitimi veren okulların sayısı artmalı

Konyanın Beyşehir ilçesi Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm engellilerin haftasını kutladı.
 Konya’nın Beyşehir ilçesi Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm engellilerin haftasını kutladı.
Nazmi Bahçeci, Türkiye’deki engellilere yönelik eğitim veren okulların sayısının artırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de engellilerin eğitimi denilince daha çok engelli çocuklar akıllara gelmektedir. Türkiye’de görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel, ruhsal dengesi bozuk 4 milyon 500 bin yurttaşımız var. Bu sayının bir milyon 400 bini çocuktur. Engelli çocuklarımızdan görmeyenler için 7, işitme engelliler için 21, ortopedik engelliler için 1 okul açılmıştır. Zihinsel ve ruhsal engelliler ise belirli okullarda, özel dershanelerde öğrenim görmektedir” dedi.
Bahçeci, dernek olarak Beyşehir’e bir engelliler okulu kazanma hedefiyle yola çıktıklarını, bunu ise hayırsever işadamı Kamil Akkanat’ın kazandırmasıyla çok mutlu olduklarını dile getirerek, kendisine ve bu konuda emeği geçen herkese tüm engelliler adına teşekkür ettiğini belirtti, Bahçeci, ayrıca, engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmanın soruna çözüm getirmeyeceğini de ifade ederek, işsiz engellilere çalışabileceği alanlarda iş vermek gerektiğini kaydetti. Bahçeci, “Engellilerin yapabileceği işler vardır. Engellilere çalışabileceği alanlarda iş vermek gerekir. Yasalarımızda her 50 işçiden kamuda 4, özel sektörde 3 kişi çalıştırma zorunluluğu vardır. Okulda, sokakta gördüğümüz engellilerle alay etmeyelim, gülmeyelim, hiçbir engellinin isteyerek o duruma düşmediğini bilelim. Engellilere, yolda, taşıtlarda yardımcı olalım. Onları üzmemeye, kırmamaya özen gösterelim. Engelli otopark yerlerine engelliler dışında park yapmayalım” ifadesini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA