• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli dünyaları Kuran ile aydınlanıyor
02 Ocak 2016 Cumartesi 13:46

Engelli dünyaları ''Kur'an'' ile aydınlanıyor

Konya'da, çoğu şehir dışından gelen görme ve işitme engelli kız öğrencilere, Kur'an-ı Kerim'i okuma, tecvit ve hafızlık dersi veriliyor.

Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, yaptığı açıklamada, Meydanlı Kız Kur'an Kursu'nda bu yıl engelli öğrencilere de eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Kursta 7 işitme ve 10 görme engelli öğrenci için sınıf oluşturduklarını belirten Karabiber, "Bu öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim, tecvit ve hafızlık eğitimi veriyoruz. Engelli kardeşlerimizi her sabah Selçuklu Belediyesinin sağladığı imkanlarla evlerinden alıyor, eğitimden sonra da bırakıyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engellilere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Karabiber, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim okumak için hiçbir engelin olmadığını insanlara göstermek istiyoruz. Gözleri görmese, kulakları işitmese de gönüllerinin ışıl ışıl olduğunu görüyoruz. Engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkarıp, gönülleri ışıldasın diye bu hizmeti veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin eli ve gözü olacağız. Hazreti Peygamberimiz, bu konuda bizlere en güzel örnektir. Engelli sahabenin evinden camiye rahat gelip gitmesi için ip gerdiren peygamber efendimizi örnek alıyoruz."


- "Gördükçe heyecanlanıyorum"

Kursun eğitmeni Nesibe Uslu ise engelli öğrenciler arasında Kur'an'ı okuyabilenlerin yanı sıra bu konuda daha önce eğitim almayanların bulunduğunu ifade etti.

Öğrencilerin okuma azmini gördükçe kendisinin de heyecanlandığını anlatan Uslu, "Bir şeyi başardıklarını gördüğümde, 'Biz de Kur'an okuyabiliyoruz artık' dediklerinde çok duygulanıyorum" diye konuştu.

- "İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi"

Kursun işitme engelliler eğitmeni Suna Topçu da öğrencileriyle iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendiğini söyledi.

Böylece Kur'an-ı Kerim öğretmenin çok kolaylaştığını dile getiren Topçu, "Engellerine rağmen Kur'an'ı hızla öğreniyorlar. İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi. Şimdi hatime başladık. Genellikle işitme engelli bir öğrenci 10 günde tecvit öğrenemez. Biz zoru başardık. Bir işitme engelli öğrencimizle de hafızlık çalışıyoruz" bilgisini verdi.


- "Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz"

Eğitim için Ankara'dan gelen engelli öğrenci Fatma Yiğitel, 3 aylık eğitimin ardından Kur'an okumaya başladığını belirterek, "Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz. Okumayı öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.

Arkadaşının tavsiyesi üzerine Malatya'dan Konya'ya geldiğini anlatan Kader Yılmaz da "Engelli arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar öğrensinler, çaba sarf etsinler. Buraya geldiğim ve Kur'an öğrendiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Mardinli kardeşlerden Şehadet Yıldız, "Kur'an'ı kulaktan dolma okurken, şimdi hissederek okuyorum. Eğitimini 'engelliyim' diye erteleyenler bütün şartları zorlasın" dedi. Şahide Yıldız ise "Kur'an'ı 3 ay önce okumaya başladım. Engelli arkadaşlarım, kurslara katılarak tüm engelleri aşabilir. Burada olmak çok güzel, emeği geçenlerden Allah razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA