• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelleri aşarak öğretmen oldular
24 Kasım 2015 Salı 12:39

"Engel"leri aşarak öğretmen oldular

Eğitimleri boyunca karşılarına çıkan bir çok zorluğu aşarak öğretmen olan her ikisi de görme engelli Gülen çifti, "hayat kaynağı" olarak gördükleri öğrencilerinin dünyasını aydınlatıyor

Konya'da görme engelli öğretmen çift, azim ve başarıları ile sadece "hayat kaynağı" olarak gördükleri öğrencilerine değil çevresindekilere de örnek oluyor.

İkisi de doğuştan görme engelli tarih öğretmeni Caner (33) ve edebiyat öğretmeni Aynur Gülen (33) üniversite yıllarında tanıştı.

Birbirlerine "gönül gözü" ile aşık olan Caner ve Aynur Gülen, 12 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Mutlu evlilikleri 5 yaşındaki kızlarıyla taçlanan çift, öğrencilerinin dünyasını aydınlatıyor. 

-"Bu notla, çok zor öğretmen olursun"

Eşiyle Karatay Doktor Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Aynur Gülen, azim ve kararlılık göstererek ulaştıkları başarıyı AA muhabirine anlattı.

Öğrencileri arasında çok mutlu olduğunu, bunun için Allah'a "şükrettiğini" dile getiren Gülen, öğrencilik yıllarında idealleri doğrultusunda öğretmen veya avukat olmak için çalıştığını söyledi.

Gülen, lisede edebiyat dersinden 55 notunu alması üzerine "Öğretmen olabilir miyim?" sorusunu yönelttiği öğretmeninden "Hayır, bu notla çok zor" cevabını aldığını ifade ederek yılmadan çalışmaya devam ettiğini belirtti.

-Başarılı olacağına inanmadılar

Üniversite hayatında son sınıfa kadar hiç bütünlemeye kalmadığını, alttan dersi olmadığını anlatan Gülen, şöyle devam etti:

"Son sınıfta bir dersin yazılı kağıdını tamamen doldurdum. Yanımda olan arkadaşıma öğretmenim yemin ettirerek, 'Bu çocuğa yardım ettin, yoksa bu kağıdı bu şekilde dolduramaz' iddiasında bulundu. Vizede ve finalde 35 puan verdi. Bütünlemeye bıraktı. Üniversite birinci sınıfta ilk sınavımda herkese kağıtlar dağıtıldı. 'Hocam ben ne olacağım?' dediğimde, 'Bu üniversiteye gelirken bana mı sordun' karşılığını aldım. Daha sonra 'öğretmenlik yapamayacağımız, öğretmen olursak, çocukların zorlanacağı' şeklinde telkinlerle karşılaştık. Ne oldu? Ne çocuklar, ne biz zorlanıyoruz. Yaşadığım zorluklardan ziyade bir de yaptığım güzellikleri insanlara kabul ettirmem zor oldu. 'Olamaz, engellisin, bu kadar çalışamazsın, arkadaşlarınla aynı kağıdı veremezsin' düşüncesi hakimdi."

engelleri-asarak-ogretmen-oldular-12.jpg

-"Öğrencilerim hayat kaynağım"

Görev yaptığı okul ile evi arasındaki mesafe uzak olmasına rağmen çok sevdiği öğrencileri için bu durumu önemsemediğini aktaran Gülen, kızından ayrı tutmadığı öğrencileri rahatsızlandığında aileler kadar panik olduğunu vurguladı. 

Gülen, öğrencilerini "evlatlarım" diye nitelendirerek "Bir öğrencimiz sınıfta bayıldı. Çok endişelendim, kötü oldum. Çocuklar, 'hocam siz bayılmayın, size su getirelim' dediler. Öğrencilerim benim kuzularım, evlatlarım. Bir anne evladını nasıl düşünür, güzel şeyler aktarmak isterse öğretmen de öğrencilerine güzel şeyler vermek ister" ifadelerini kullandı.

Caner Gülen ise öğrencileri iyi yerlere geldiğinde bütün yorgunluklarının gittiğini belirtti.

Hayatta en güzel şeyin insana yatırım olduğunu vurgulayan Gülen, "Bundan güzel bir şey olamaz. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalışıyorum. Öğrencilerimden aldığım enerjiyle hayata daha sıkı tutunmaya çalışıyorum. Öğrencilerimiz bizim için hayat kaynağı, enerji deposu" diye konuştu.

-"Bu bize nasıl ders verecek"

Gülen çiftinin öğrencilerinden Hilal Dila Samur, engeli ile ilgilenmedikleri öğretmenlerinin, olağanüstü insanlar olduğunu ve onları örnek aldığını anlattı.

Zeynep Kılınç ise öğretmenleri sınıfa ilk girdiğinde aklından "Bu bize nasıl ders verecek?" düşüncesinin geçtiğini aktardı.

Tereddütlerinin yerini zamanla güvenin aldığını belirten Kılınç, öğretmenlerinin hem ders hem de ahlaki değerler anlamında kendilerine çok katkıları olduğunu dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul idaresi de Gülen çiftinin başarı ve özverisine dikkati çekti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA