• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Endişe veren koronavirüs araştırması: 5 kişiden 4ünde hiç belirti yok!
06 Nisan 2020 Pazartesi 15:37

Endişe veren koronavirüs araştırması: 5 kişiden 4'ünde hiç belirti yok!

Dünyayı hızla etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili yapılan bir araştırma, gizli bir tehlikeye dikkat çekti. Çin'deki son vakalara yönelik araştırmada, virüse yakalanan her beş kişiden dördünde hiçbir semptom görülmediği ortaya çıktı.

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan koronavirüs, kısa sürede global bir krize dönüştü. Dünya genelinde 1 milyonu aşkın insana bulaşan virüsle ilgili bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da hastalığın şifreleri çözülmeye çalışılıyor.

Çin'de yapılan yeni bir araştırma saygın bilim dergisi British Medical Journal'da yayımlandı. Söz konusu çalışma, 1 Nisan itibarıyla Çin'de tespit edilen 166 yeni vakayı baz aldı. Bu vakalardan 130'unda hastalığa ilişkin hiçbir belirti görülmediği vurgulandı.

Her beş vakadan dördünde hiç semptom görülmemesinin hastalığın yayılmasında kritik bir rol oynadığı belirtilirken, çalışmayı yorumlayan Oxford Üniversitesi'nden Tom Jefferson sonuçların çok önemli olduğunu söyledi.

"HER YERDE OLABİLİR"

Jefferson, "Henüz elde edilen örnekler çok az ancak daha çok veri ulaşılabilir olacak. Bu vakaların nasıl tanımlandığı da şu an için belirsiz. Eğer çalışmanın genellenebilir olduğunu kabul edersek, virüs şu an her yerde olmalı" dedi. 

Jefferson, koronavirüsün sanılandan daha uzun süredir dolaşım halinde olduğunu ve çok sayıda insanın buna maruz kaldığını savundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA