• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Enderun Liselerinde Medya ve gençlik semineri
04 Mart 2012 Pazar 10:08

Enderun Liseleri'nde 'Medya ve gençlik' semineri

Genç Dergisi Editörü M. Lütfi Arslan Özel Enderun Liseleri Öğrencileri İle Bir Araya Geldi.
Genç Dergisi Editörü M. Lütfi Arslan Özel Enderun Liseleri Öğrencileri İle Bir Araya Geldi.
 
Gönüllü Faaliyetleri ve Dert Çağrısı ile tanınan Genç Dergisi editörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan Özel Enderun Liselerinde “Medya ve Popüler Kültür” konulu bir seminer verdi.
 
Altınoluk Dergisi’nde muhabir olarak çalışmaya başlayan Arslan, Altınoluk English, Altınoluk Portal ve Söz Ola dergilerinin editörlüğü yürüttü.
 
Öğrencilerin üniversite ve kariyer basamakları ile ilgili sorularına cevap veren Genç Dergisi Editörü medya sektörü, yayıncılık ve dergicilikle ilgili tecrübelerini de paylaştı. Edebiyata ilgi duyan öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunan Arslan, birilerine söz ulaştırma çabası olarak nitelenebilecek dergiciliğin, okuyucudan daha çok okuyucuya ulaşma çabası içerisine girenlere fayda getirdiğini, dolayısıyla bu tür yetiştirici faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade etti. Arslan: "Dergi okuyucudan çok çıkarana faydalı..." dedi.
Mehmet Lütfi Arslan, ‘Genç’ adlı bir dergi çıkarma ihtiyacını şu şekilde açıkladı: “Birinci sebep mevcut piyasa algısı içerisinde gençlere yönelik bir dergi formatının olmamasıdır. İkinci sebep çok kritik bir zaman diliminde hayatlarının en stratejik kararlarını almak zorunda kalan gençlere yardımcı olmak istememizdir. Gençler iş, eş ve hayatta tutacakları istikamet gibi en stratejik kararları, kanın damarlarında deli gibi aktığı ve fakat donanım ve birikim olarak en tecrübesiz oldukları dönemde almak zorunda kalıyorlar. Bu kritik dönemin en az hasarla atlatılması gerekiyor. Bunun da yolu saptırıcı değil doğruya erdirici güzel insanları örnek edinmek ve tüketici değil besleyici çevrelerin içerisinde yer almaktan geçiyor. Bir de hayattan gayenin ne olduğunu sorgulamaktan tabii… Genç bunu, soru sorarak yapmaya çalıştı.”
 
Aynı zamanda medya ve popüler kültür konularında da öğrencilere demeçler veren Arslan: “İtibar edilmeyecek insanların güdümündeki popüler kültür endüstrisinin verdiğinden bir hayır geleceğini umamayız, çünkü köksüz, ruhsuz ve tamamen piyasanın ihtiyaçlarına göre şekillenmiş bir yapıdır bu. Bir tür fast-food’tur; tokluk vermekte ama beslememektedir, tam tersi bozmakta, amorf yapılar üretmektedir. Popüler kültür, kendisi ile beslenenleri kendisini üreten ve yönetenler gibi kalbi ölülere dönüştürüyor. Bunu, bu dünyada niye var olduğumuza, bizden muradın ne olduğuna dair o en temel soruyu sürekli es geçerek yapıyor. Ne anlatıyor, izletiyor ve hissettiriyorsa hep burada kalacak, burada bitecek, öte dünya ile irtibat kurdurmayacak, hakkımızdaki muradı sordurmayacak bir tarzda yapıyor. Hızı ve yoğunluğu en büyük silahı; üzerimize bomba gibi yağan haber ve enformasyon, esas haberi ıskalamamız için… Ortada o kadar çok ses, o kadar fazla malumat var ki… Hangisi göklerden haber veren sestir, hangisi ebedi kurtuluşa götüren haberdir, bunu gençler nasıl bilecekler? Bu kadar sesin ve haberin arasından esas habercinin sesini duymak, onun sonsuz kurtuluşa götürecek haberini almak neredeyse imkânsızlaşmıştır.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA