• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En riskli sektör yapı sektörü
22 Mart 2012 Perşembe 17:54

En riskli sektör yapı sektörü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Yapı İş Yerlerinde Güvenli Çalışma Projesi semineri düzenlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Yapı İş Yerlerinde Güvenli Çalışma Projesi semineri düzenlendi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Sercan Peşan, Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yaptığı sunumda, yapı iş yerlerinin çalışma şartları bakımından en riskli sektör olduğunu belirtti.
     Yapı sektörünün iş kazası sayısı ve kaza sonucu meydana gelen ölüm sayısı bakımından tüm sektörler arasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Peşan, yapı iş kolunda meydana gelen kazaların yaklaşık yüzde 5'inin ölümle sonuçlandığını söyledi.
     Kazaların yüzde 45'inin yüksekten düşme sonucu meydana geldiğini vurgulayan Peşan, şunları kaydetti:
     ''Bakanlığımız bu nedenle, 2009 yılından itibaren başlatılan Yaı İş Yerlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma Projesi'nin 2015 yılına kadar devam etmesini planlamıştır. Projenin kapsamı genişletilerek özellikle yapı sektörünün yoğunlaştığı illerde inşaatlara yönelik teftişler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda işçiler için hayati önem taşıyan hususların tespit edildiği iş yerlerinde durdurma ve iş yerini kapama gibi cezalar uygulanmıştır.''
     İskeleler, boşluklar, çatı ve merdivenlerin düşme tehlikesinin en fazla yaşandığı yerler olduğunu anlatan Peşan, yüksekten düşmelerin sağlam korkuluklar ve eteklerle önlenebileceğini ifade etti.
     Peşan, iskelelerin kabul edilmiş standartlara uygun olmasının çok önemli olduğunu, iskelelerin çapraz bağlantı elementleriyle sabitlenmesi gerektiğini vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA