• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En önemli mesele Terör
05 Eylül 2012 Çarşamba 09:22

En önemli mesele 'Terör'

TBMM Başkanı Çiçek, ''Terör şu an Türkiye'nin önündeki en önemli meseledir. Kim ne derse desin'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörün şu anda Türkiye'nin önündeki en önemli mesele olduğunu belirterek, ''Ben terör meselesine yüreği yanarak bakan bir insanım. Herkesin beni öyle anlaması lazım. Türkiye bir yere gelecekse bu belanın üstesinden gelmesi lazım ama bu belayı da iyi tanıması lazım'' dedi.

Çiçek, Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için geldiği kentte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin daha da ileri noktalara geleceğine inandığını belirterek şunları söyledi:
''Yalnız şunu görmemiz lazım. Bu törenleri belli acıların arkasında yapıyoruz. Teröre epey kafa yormuş olan bir insanım. Terör şu an Türkiye'nin önündeki en önemli meseledir. Kim ne derse desin. Teröre bir siyaset adamı olmanın ötesinde; yakınlarını hem asala terörüne hem PKK terörüne vermiş olan bir aileden geliyorum. Bakınız Türkiye'de bir gelenek vardı. TBMM'de başkan seçildiğinde teşekkür konuşması yapar, Genel Kurul Salonunda tebrikleri kabul eder ve hiç vakit kaybetmeden geçici başkandan görevi devralmak üzere başkanlık kısmına geçer. Belki bunun bir istinası oldu. Ben Meclis'e başkan seçildim, 4 Temmuz günü saat 4.30, teşekkür konuşmasından sonra koşa koşa Kocatepe Camii'ndeki bir hemşehrim şehidin cenazesine gittim. Ben terör meselesine yüreği yanarak bakan bir insanım. Herkesin beni öyle anlaması lazım. Türkiye bir yere gelecekse bu belanın üstesinden gelmesi lazım ama bu belayı da iyi tanıması lazım.''


Terör partiler üstü mesele

Belli tarihten itibaren cephe savaşları yerine insanlığın belası terör olgusuyla dünyanın, en acımasız olanıyla da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:
''Terörün her türlüsünü yaşayan bir ülke, onun için terörü iyi tanımamız lazım. Bir, terör devlet sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir terör sorunu vardır. Bunu iyi anlamak lazım. Bir hükümet sorunu değil. Hiçbir hükümete mazeret çıkarmak için söylemiyorum. Çünkü 30 yıllık etnik terörün, başka terörleri de hesaba kattığınızda sağ iktidar geldi, sol iktidar geldi, merkezi iktidarlar geldi, tek parti iktidar oldu, koalisyon iktidarları oldu ama bu ülkenin gündeminden terör kalkmadı.
Zaman zaman ikinci plana düşmüş gibi gözüktü, o da terörün hazırlık devridir. Birincisi terör devlet sorunudur. İki, terör bir milli meseldir. Aynen Kıbrıs meselesi gibi. Meseleye, milli mesele anlayışıyla, inancıyla sarılmadığınız takdirde, birbirimizi suçlamanın ötesinde hiçbir mesafe katedemeyiz. Bir milli meseledir. Üç, terör partiler üstü bir meseledir. Zannedilmesin ki, falanca parti gelirse dağdakiler silahı bırakacak, 'filancalar geldi biz bu işten vazgeçtik' diyecek. Böyle bir olay yok. Partiler üstü bir mesele. Konuya da böyle yaklaşmak lazım. Partiler arası mücadele edeceğimiz bir çok meselemiz var. Bir çok partinin birbirine söyleyeceği bir çok şey olabilir. Ama terör meselesine biraz farklı bakmamız lazım. Terörle mücadele mevsimlik değildir.''

En fazla dış destek gören PKK

Cemil Çiçek, 93 yıl önce Türkiye'nin kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan sıkıntıya sokulduğunu ve bunların üstesinden bir ve beraber olunarak gelindiğini vurgulayarak, ''Bugün terör, uluslararası nitelikte bir beladır. Şunu iddia ediyorum, bu konuya kafa yormuş bir insan olarak. Dünyada 50'ye yakın terör örgütü var. En fazla dış destek gören örgüt PKK'dır. Bu bazen yanı başımızdakiler, bazen birlikte aynı safta olduğumuz ülkelerdir. Bazen aynı ittifak içerisinde olduğunuz ülkedir. Ben onları söylediğim zaman deniyor ki, 'kim bu ülkeler?' 30 yıl sonra halen bunu anlayamadıysak, bunu tanımlayamadıysak o zaman bu dökülen kanlar niye? Onun için en fazla dış desteği olan bir örgütün ortaya koyduğu bir olayla Türkiye karşı karşıya. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uğraştığı 3 bin, 5 bin terörist değil'' şeklinde konuştu.
Terörün tedbir alınması durumunda ertesi gün bitecek bir şey olmadığını ifade eden Çiçek, dünyanın terör tecrübesi yaşadığını, en acısını da Türkiye'nin yaşadığını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA