• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En önemli mesaj terör örgütüne
02 Kasım 2015 Pazartesi 09:15

'En önemli mesaj terör örgütüne'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım genel seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, "Bu demokratik yarışta yer alan tüm partilerimizi, sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tek başına iktidar olan AK Parti’yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçim'nin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaparak, Türkiye, çok partili siyasi hayatımızda bir ilk olan, 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetindeki 1 Kasım erken genel seçimlerinin, demokratik bir olgunluk içinde tamamlandığını belirtti.

"Seçim sonuçları, milletimizin tercihinin, 7 Haziran’da risk altına giren istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu göstermiştir" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, sonuçlara göre, Türkiye’yi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti'nin gelecek 4 yıl için milletten yeniden yetki aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının farklı kesimler için, farklı anlamlar içeren çok önemli mesajları bünyesinde barındırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"En önemli mesaj, hiç şüphesiz, bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki yapılara yöneliktir. Türkiye’nin üzerine 7 Haziran sonrasında yeniden silahın, bombanın, şiddetin, kanın, gözyaşının, velhasıl terörün karanlık yüzünün gölgesini düşürmeye çalışan o yapıya, bölge halkı başta olmak üzere aziz milletimiz güçlü bir cevap vermiştir. Baskıyla, tehditle, kan dökmekle, can almakla demokrasinin, milli iradenin, hukukun, kalkınmanın yan yana olamayacağı, 1 Kasım’da bizzat milletimiz tarafından söz konusu kesimlere açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Milletimiz 1 Kasım seçimleriyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur. Bu iradeye herkesin saygı göstereceğine inanıyorum.

1 Kasım seçimlerinin bir diğer önemli mesajı da, hiç şüphesiz, diğer muhalefet partilerine ve onların liderlerinedir. Sonuçlar, 7 Haziran seçimlerinde ikinci ve üçüncü olan partilerin, eskiden beri sergiledikleri uzlaşmaz ve rövanşist tavırlarını koalisyon görüşmelerinde de sürdürmelerinin, milletimiz tarafından tasvip edilmediğini göstermiştir. Aziz milletimiz, istismar ve polemik siyasetini değil, hizmet, proje ve vizyon siyasetini tercih ettiğini 1 Kasım seçimlerinde açıkça beyan etmiştir."

Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, demokratik yarışta yer alan tüm partileri ve sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşları da tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek başına iktidar olan AK Parti’yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kutluyorum. Sandıkta ortaya koyduğu irade ile Türkiye’nin geleceğine, 2023 hedeflerine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA