• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En kıdemli emeklilerimiz
15 Mayıs 2013 Çarşamba 15:53

'En kıdemli emeklilerimiz'

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın memurlarından 99 yaşındaki Nuriye Şatıroğlu ve Çanakkale şehidi babasının maaşıyla öğretmen olan aynı yaştaki Mehmet Sakarya, "en kıdemli emeklilerimiz" arasında...
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın memurlarından 99 yaşındaki Nuriye Şatıroğlu ve Çanakkale şehidi babasının maaşıyla öğretmen olan aynı yaştaki Mehmet Sakarya, "en kıdemli emeklilerimiz" arasında yer alıyor.
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Cem Dinç, emekli maaşı almakta olan en yaşlı vatandaşlardan, Nuriye Şatıroğlu (99) ve Mehmet Sakarya'yı (99), Sosyal Güvenlik haftası dolayısıyla evlerinde ziyaret etti.
     Dinç ve beraberindeki heyet, önce; Cumhuriyetin ilk kadın memurlarından Nuriye Şatıroğlu'nun evine gitti. Önemli bir sağlık sorunu bulunmayan, bastonla yürüyebilen 1914 doğumlu Şatıroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden 1934 yılında mezun olduğunu anlatan Şatıroğlu, "Daha sonra Pendik Patotoloji Enstitüsü Araştırma Laboratuvarı'na tayin oldum. Ardından Anadolu'ya tayinimi istedim. Burada da araştırma laboratuvarlarında çalıştım. 1968 yılında emekli oldum. Emekliliğimden sonra Anneler Derneği Konya Şubesi'nde 30 yıl hizmet verdim" dedi.
    
     -Atatürk anısı-
    
     Şatıroğlu, Pendikte çalışırken Atatürk ile karşılaştığı anısını ise şöyle aktardı:
     "Tüm personele Atatürk'ün Pendik'e geleceği haber verildi. Hepimiz, beraber istasyona gittik. Beklemeye başladık ve Atatürk, bir süre sonra geldi. Trenin merdiveninden indi, hepimizle konuştu. Biz de çok memnun olduk. Atatürk 'nasılsınız arkadaşlar' dedi, biz de 'sağol Paşam' dedik. Sonra tekrar trene bindi, elini sallayarak Pendik'ten ayrıldı. Atatürk bizim başımızın tacı. Öldüğünde Ankara'ya gittik, çok ağladım."
     Ziyaret edilen diğer emekli, ilkokul öğretmeni 99 yaşındaki Mehmet Sakarya ise konuklarını yatağında karşıladı. Bir asrı devirmekte olan emektar öğretmen; babasını, çocukken Çanakkale Savaşı'nda kaybettiğini, şehit maaşıyla okuduğunu ifade etti.
     Vatana büyük fedakarlıklarla hizmet eden emekli büyüklerin ellerini öpen SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç ise bu ziyaretlerde onların sorunlarını öğrenip çözüm bulmaya da çalıştıklarını belirtti. Dinç, bu faaliyeti, önümüzdeki yıllarda da yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA