• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En Hazır il Konya
22 Ekim 2012 Pazartesi 12:52

'En Hazır il Konya'

AK Parti Konya İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Birim toplantısı, Ak Parti Konya İl Merkezinde gerçekleştirildi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Birim toplantısı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, İl Yerel Yönetimler Başkanı Av. M. Akif Göksu ve 22 ilçe belediye başkanının katılımı ile İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Hazırlık safhasının her aşamasında yasaya katkılarını İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, milletvekilleri ile sunan Konya teşkilatı Büyükşehir Yasa Tasarısının TBMM İçişleri Komisyonunca kabul edilmesi ile meclise sunulan son halini değerlendirmek, kamuoyunu bilgilendirmek, geçiş hazırlıklarını istişare etmek üzere bir araya geldiler.
SORGUN; “EN HAZIR İL KONYA”
Toplantıda İl Başkanı Ahmet Sorgun, yasanın yerel idarelerin güçlenmesi yönünde atılan büyük bir adım olduğunu, il sınırlarının büyükşehir sınırı olması ile yerel hizmetlerde yeni bir döneme girildiğini, Ak Parti kadrolarının belediyeleri ve teşkilatları ile bu yeni duruma hazır olduğunu, yasa ile 31 ilçe belediyesinin de Ak Partili olmasının genel siyaset hedefinden öte hizmet koordinasyonu bakımından daha da bir anlam kazandığını, bu amaçla seçim hazırlıklarına şimdiden başladıklarını, hedeflerinin 31’de 31 ilçe olduğunu söyledi.
AKYÜREK; “GELİRLER CİDDİ MANADA ARTACAK”
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; Tasarının olgunlaşmasında Konya’nın katkısına vurgu yapıp, Konya’nın coğrafi büyüklüğünün yasanın uygulanmasına engel teşkil etmeyeceğini, tasarıda ayrıca başta Konya olmak üzere coğrafi olarak büyük illerin katkıları ile büyükşehir gelir dağılımında coğrafi alan kriterinin de göz önüne alındığını, bununla gelirlerin ciddi manada artacağını, Konya merkezde olan hizmet kalite standardının bu yasa ile tüm ilçe ve mahalle olan en ücra köylere kadar ulaşacağını belirtti.
SELVİ; “TAŞRADA GELİŞİM BİR KAT DAHA ARTACAK”
İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi;  Memleketin hayrına olan tüm icraatlar olduğu gibi hükümetin bu tasarrufunun da yanında olduklarını, İl Genel meclisi fonksiyonunun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından görüleceğini, Büyükşehir Meclisinin bir manada tüm ili kapsayan İl Meclisi hüviyetine büründüğünü, alt yapı yatırımlarının bundan sonra Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri tarafından yapılacağını, bunun da taşradaki gelişmeyi bir kat daha artıracağını ifade etti. İl Yerel Yönetimler Başkanı Av. M. Akif Göksu; Yerel Yönetimler birimi olarak diğer tüm birimlerimiz ve tüm teşkilatımızın katkıları ile yasayı tüm halkımıza, seçmenlerimize anlatmak için gerekli hazırlıklara başladıklarını, tasarının yasalaşması ile tüm Konya’yı dolaşarak Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla bilgilendirme toplantıları tertip edeceklerini, seçimlere giderken kafalarda her hangi bir tereddütün kalmayacağını belirtti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA