• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En geç 3 yıl..
20 Eylül 2012 Perşembe 10:25

En geç 3 yıl..

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, en geç 3 yıl içinde öğretmenlerin norm kadrolarının doldurulacağını söyledi ve 3 yıl içinde yapılması planlanan atama hedeflerini açıkladı

Bakan Dinçer, Eskişehir'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Branş öğretmenlerinin eksikleriyle ilgili zaman zaman şikayetler oluyor. Bunlar zamanla giderilecek mi?' sorusu üzerine Bakan Dinçer, 'Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı, 40 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı en geç 3 yıl içinde karşılayacağız' dedi.

Dinçer, 'Eğitim Fakültesi mezunlarının KPSS'den muaf tutulması gibi bir düşünce var mı?' sorusuna da, 'Hayır tam aksine KPSS'nin üzerine bir de alan sınavı yapacağız. Öğretmenlerimizi seçerken daha dikkatli bir süreci başlatmak için hazırlık yapıyoruz' yanıtını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Diyalog Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA