• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En fazla ceza "sabırsız" sürücülere yazıldı
29 Kasım 2013 Cuma 11:54

En fazla ceza "sabırsız" sürücülere yazıldı

Türkiye'de en fazla trafik cezasının, sarı ışıkta geçmek isterken kırmızı ışıkta geçen sürücülere yazıldığı bildirildi.
Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye'de sürücülere verilen trafik cezaları incelendiğinde, en fazla cezayı "sabırsız" sürücülerin aldığının görüldüğünü söyledi.
 
Sürücülerin yaptıkları kural hatalarının büyük bir kısmının Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tarafından tespit edildiğini ifade eden Erdem, sürücülerin en fazla kırmızı ışık ihlali yaptıklarını belirtti.
 
Türkiye'de bu yılın ilk 10 ayında, 790 bin sürüye kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle 131 milyon 140 bin lira ceza kesildiğini aktaran Erdem, şöyle konuştu:
 
''Bu sürücülerin büyük bir kısmı 'Sarı ışıkta geçerim' diye gaza basıyor, geçmeye çalışırken süre çok kısa olduğu için kırmızı yanıyor. Böylece kırmızı ışıkta geçmiş oluyor. Elektronik Denetleme Sistemi tarafından tespit edilen kural hatası nedeniyle de sürücülerin plakalarına ceza kesiliyor. Sarı ışık, 'Bir an önce geçin, kırmızı yanacak' anlamına gelmiyor. Yavaşlayın anlamına geliyor.'' 
 
Erdem, kavşaklarda meydana gelen kazaların büyük bir bölümünün kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerden kaynaklandığını vurguladı.
 
''Hız ve güvenlik bir arada olmaz'' diyen Erdem, trafikte zamana karşı yarışmanın doğru olmadığını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA