• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“En çok sevdiklerimizle sınanırız”
14 Ocak 2016 Perşembe 11:15

“En çok sevdiklerimizle sınanırız”

Meram Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde “Okul Hayatından Hayat Okuluna Velilerin Sınavı” konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş, “Hayatımız bir sınav ve çocuklarımız da bu sınavın bir parçası” dedi.

Meram Belediyesi tarafından Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Meram Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe Yöneticileri, eğitimciler ve çok sayıda kişi katıldı.

“Okul Hayatından Hayat Okuluna Velilerin Sınavı” konulu bir seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş, “Aslında hayat anlamında bir sınavın içindeyiz. Çocuklarımız da bu sınavın bir parçası ve biz de çocuklarımızın sınavının bir parçasıyız ama rollerimiz farklı. Onların dünyasında bizim rolümüz anne baba, bizim dünyamızdaki onların rolü de çocuklarımız. Sonuç itibariyle ikimiz de birbirimizle bir anlamda sınanıyoruz. Bu sınavın içerisinde ebeveyn olarak rolümüz çocuğumuza rehberlik etmektir. Kendi inancımızı, düşüncemizi, görüşümüzü, doğrularımızı, kendi yeteneklerimizi, kendi ideallerimizi ve kendi arzularımızı çocuklarımız üzerinden tatmin etmek değildir” diye konuştu.

“SORUNSUZ HAYAT SINAVI OLMAZ”

Hayatımızın bir sınav olduğunu kaydeden Maviş, “Soru ya da sorunların olmadığı bir sınavdan bahsedemeyiz. Mutlu olmak istiyorsunuz ama sorun istemiyorsunuz, başarılı olmak istiyorsunuz ama sınav istemiyorsunuz, iyi yerlere gelmek istiyorsunuz ama problem olmasın diyorsunuz. Teknik olarak böyle bir şey mümkün değil” dedi.

“EN ÇOK SEVDİĞİMİZ KİŞİLERLE SINANINIRIZ”

Hayatımızda en çok sevdiğimiz kişilerle imtihan olduğumuza işaret eden Maviş, “Hayatınızda en çok canınızı yakabilecek, hasar verebilecek kişi ya da kişiler en çok sevdiğiniz kişilerdir. En çok sevdiklerinizden imtihan olursunuz. Çünkü en çok sevdiğiniz kişilere yüreğinizi açtığınız için yaralanırsınız. En çok üzülmenize sebep olan çocuklarınızdır hatta tansiyon, şeker, migren olmanıza sebep çocuklarınızdır. Bu sizin imtihanınız ve bunda zorlanırsanız patlarsınız. Yani çocuğunuz durumunu korur ama siz hasta olursunuz. Onun bir şekilde hayatı kurtulur ama siz yatağa düşersiniz. Siz ‘ama ben her şeyi oğlum için yaptım’ dersiniz. Ama günümüzün ergen çocuğu buna karşılık şunu diyor; ‘Yapmasaydın, ben mi istedim’ ”

“BU CÜMLELERİ SIK SIK KULLANIN”

Ergenlik döneminde çocuklara fazla nasihat ve tavsiyenin işe yaramayacağına dikkat çeken Maviş, “Seni seviyorum, sana güveniyorum, seni özgür bırakıyorum ve olduğun gibi kabul ediyorum, sana teşekkür ediyorum ve özür diliyorum sözlerini çocuğunuza karşı sık sık kullanın” diye konuştu.

Seminerden sonra Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Yöreli, Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş’e günün anısına çiçek takdim etti. Maviş, daha sonra okurlarına kitaplarını imzaladı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA