• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En büyük tehlike yabancı düşmanlığıdır
03 Mayıs 2015 Pazar 18:45

'En büyük tehlike yabancı düşmanlığıdır'

Başbakan Davutoğlu, "Avrupa kıtamız için en büyük tehlike yabancı düşmanlığıdır" diyerek, Avrupa'da ortaya çıkan İslamofobik davranışların kaygı verici olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Son dönemde Avrupa'da ortaya çıkan bazı akımlar, özellikle İslamofobik davranışlar ve birçok camiye yöneltilen saldırılar hepimiz için büyük kaygı verici gelişmelerdir" şeklinde konuştu.

Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun yeni hizmet binasının "Türkiye'nin gücü ve kudretine uygun şekilde tanzimi" konusunda çalışmalar yapanları kutlayan Başbakan Davutoğlu, gösterdikleri kolaylıklardan dolayı Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel'e de teşekkür etti.

Kentin çok kültürlü bir şehir olduğunu belirten Davutoğlu, Geisel'in konuşmasındaki özellikle yabancı düşmanlığına karşı vurguladığı konuları takdirle dinlediğini söyledi.

Geisel'in kentin çok kültürlü karakterine yaptığı atıfları da "teminat mahiyetinde" olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Avrupa kıtamızı, ortak hepimizi bekleyen en büyük tehlike yabancı düşmanlığıdır. Dinsel ya da mezhebi ya da etnik olarak ötekileştirme çabalarıdır. Avrupa'da bu anlamda, kıtamızın geleceği bağlamında ayakta tutmamız gereken temel değer insan onuru ve insan onuruyla bağlantılı olarak da herkesin kendi dini, mezhebi, inancını yaşayabileceği kültürel ortamın sağlanmasıdır. Son dönemde Avrupa'da ortaya çıkan bazı akımlar, özellikle İslamofobik davranışlar ve birçok camiye yöneltilen saldırılar hepimiz için büyük kaygı verici gelişmelerdir. Ancak Düsselldorf'da bu anlamda başta Sayın Belediye Başkanı olmak üzere, sahip olunan yaklaşım, benimsenen tutum, bu tür aşırılıkların Düsselldorf'a giremeyeceğinin en önemli göstergesi."

"Türk-Alman ilişkileri çok köklü bir şekilde gelişecek"

Vatandaşların kültürel varlığını korumasının, entegrasyona bir engel teşkil etmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aksine Avrupa kıtasını zenginleştiren, Düsseldorf'un çoğunluğuna katkı yapan, Düsseldorf'da Alman-Türk kültürünün tanışmasına vesile olan, bütün Almanya sathında da bu tür çabalarla ortak kültürümüzü, karşılıklı saygı içinde geliştiren bir ortamın oluşmasına katkıda bulunur. Karşılıklı saygı içinde eminim Türk-Alman ilişkileri de çok köklü bir şekilde gelişecek, derinleşecek."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  da törende yaptığı konuşmada, "Almanya’daki seçmenler artık 8-31 Mayıs tarihlerinde istedikleri gün gidip, bu 13 sandıkta oylarını kullanacaklar. Bu anlamda özellikle bu önemli hakkın vatandaşlarımız tarafından kullanılmasını rica ediyoruz ve buna önem veriyoruz"  dedi.

Çavuşoğlu, Başkonsoloslukların, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için tüm tedbirleri aldığını ve çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA