• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En büyük sorun, insanlığın değersizleşmesi
16 Nisan 2016 Cumartesi 18:58

En büyük sorun, insanlığın değersizleşmesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez,"Tevhid anlayışımızı çok iyi öğrenip kendi çocuklarımıza, öğrencilerimize en doğrusunu anlatmamız gerekiyor. İnsanlığın bugün yaşadığı en büyük sorun, insanlığın değersizleşmesidir." dedi.

Edirne'de, ''Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi'' programında Trakya ve Balkanlar'daki imam-hatip lisesi müdür ve öğretmenleriyle bir araya gelenDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocuklara milli, ahlaki ve manevi duyguları öğreten öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, öğretmenlerin yaptığı çalışmaları daha ileri noktalara taşıması gerektiğini anlattı.

Görmez, ''Siz çocuklarımıza inançlarını, peygamberlerini, kitaplarını öğretiyorsunuz. Bu noktada bize çok daha büyük görevler düşüyor. Yapacağınız çalışmalardan İslam ümmetinin bütün çocuklarının istifade etmesini sağlamalıyız.'' dedi.

Hz. Peygamber’in hayatından örnekler veren Görmez, Kutlu Doğum Haftası teması olarak "Tevhid ve Vahdet" başlığını seçmelerine ilişkin, insanlığı diriltmek, yaşatmak ve yüceltmek için birlikte olma çağrısında bulunarak tevhid konusunun üzerinde çok daha fazla durulması gerektiğini dile getirdi.

"Tevhid anlayışımızı bizim çok iyi öğrenip kendi çocuklarımıza, öğrencilerimize en doğrusunu anlatmamız gerekiyor"

Günümüzde İslam coğrafyasını kuşatan en büyük sorunlardan birinin tevhid anlayışındaki sapma olduğunu belirten Görmez, şöyle konuştu:

''Tevhid başlı başına bir ilkedir. İslamın varlık anlayışını öğreten, medeniyet ve tarih anlayışımızı, bilgiye bakışımızı belirleyen ilkedir ama üzülerek belirteyim, son çağda ortaya çıkan bir takım dini akımların tevhid anlayışı bizleri bu gelenekten, kainattan, tarihten, insandan koparan ve sadece soyut bir inanca dönüştüren, bu inanç üzerinden de başkasını tekfir eden bir ideolojiye dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. İmam hatip lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi veren hocalarımızın çocuklarımıza bunu çok iyi öğretmesi gerekiyor. Tevhidin aynı zamanda bizim medeniyetimizi kuran en büyük ilke olduğunu öğretmesi gerekiyor. Tevhid anlayışımızı bizim çok iyi öğrenip kendi çocuklarımıza, öğrencilerimize en doğrusunu anlatmamız gerekiyor. İnsanlığın bugün yaşadığı en büyük sorun, insanlığın değersizleşmesidir. İnsanlar kendi eliyle insana değer katacak, kazandıracak dini değersizleştiriyor."
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA