• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En büyük sorumluluğumuz yaşanan felaketlerden ders çıkarmak
16 Ağustos 2017 Çarşamba 14:12

"En büyük sorumluluğumuz yaşanan felaketlerden ders çıkarmak"

Kocaeli Valisi Aksoy, "Devletimiz, milletimiz ile el ele vererek, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda örnek bir dayanışma ruhu sergilemiş ve olağanüstü gayret göstermiştir." dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, devletin, milletle el ele vererek, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yaralarının sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda örnek bir dayanışma ruhu sergilediğini ve olağanüstü gayret gösterdiğini belirtti.

Aksoy, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 18. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi'nin milletin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını bildirdi.

Yaşanan bu felaketin ardından devlet ve milletin ele ele verdiğini vurgulayan Vali Aksoy, şunları kaydetti:

"Devletimiz, milletimiz ile el ele vererek, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda örnek bir dayanışma ruhu sergilemiş ve olağanüstü gayret göstermiştir. Devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak, ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, gerekli önlemleri almak, yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak binaları depreme dayanıklı hale getirmektir. Bu süreçte, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek, sorumluluk ve duyarlılık içerisinde, her zaman depreme karşı duyarlı ve hazırlıklı olarak halkımızı bilinçlendirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, böyle bir acının Türkiye'de ve dünyada bir daha yaşanmaması temennisiyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA