• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En büyük avantajımız mücadeleci olmamız
23 Temmuz 2010 Cuma 14:31

'En büyük avantajımız mücadeleci olmamız'

Avusturya kampındaki çalışmaları değerlendiren teknik direktör Ziya Doğan, kolay teslim olmayan, mücadeleci, sahada savaşan bir takım olma yolunda hızla ilerlediklerini belirtirken, forvet konusunda


30 Haziran'da başlayan yeni sezon hazırlıklarında üçüncü etap için 18 Temmuz'dan bu yana Avusturya'da bulunduklarına işaret eden teknik direktör Ziya Doğan, " Burada çok iyi bir ortamda ve tamamen futbol için hazırlanmış mükemmel bir tesiste çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hazırlıklarımızın şu ana kadarki bölümünden memnunum. Antrenmanlarda oyuncularımızın performansları istenilen düzeye gelmeye başladı. Oynadığımız özel maçta da oyun ve sistem anlamında arzu ettiklerimizin büyük bir kısmını oyuncularımız ortaya koydular. Eksiklerimiz tabiki var. Ama önemli olan genel anlamda istediklerimizin büyük oranda yapılıyor olması. Var olan eksiklerimizi de lige kadar gidereceğimize inanıyorum" dedi.

Teknik direktör Ziya Doğan, "Yeni bir takım olmamıza rağmen bir kere mücadeleciyiz. Kolay teslim olmayız. Mutlaka başarmak için elimizden geleni yaparız. Ama insanların ve kamuoyunun bunu bilmesi ve anlayışla karşılaması lazım. Bunlar çok kolay olmuyor. Bir takımı oluşturup sahaya çıkarmak ve ondan çok kısa süre içerisinde verim almak mümkün olmuyor. Ama biz çok kısa zamanda bunu başaracağız" diye konuştu.

Forvet transferi konusunda arayışlarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen teknik direktör Ziya Doğan, "Defansta ve orta sahada sıkıntımız çok azaldı ve neredeyse yok gibi. Ama forvet hattında şu ana kadar oynadığımız 4 hazırlık maçı var. Bu maçların tamamında forvet oyuncusu eksikliğini yaşadık. Sayın başkanımızda bizimle birlikte Avusturya kampındalar. Yardımcı hocalarımızla gidip maç izlediler ve takip ettiğimiz oyuncu hakkında son durumunu görme fırsatı buldular. Bizim yaptığımız belli bir noktaya getirdik. Ama yabancı oyuncu transferleri çok kolay olmuyor. Kaliteli bir oyuncu olmazsa alınmayabilir. Fakat Türkiye'de zaten kaliteli forvet oyuncusu fazla yok. Var olanlarda kulüpleriyle anlaşmış durumdalar. Kimse zaten önemli oyuncusunu satmıyor. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Beraber çalışamamanın sıkıntısı oluşabilir. Öyle iki yabancı forvet oyuncusu almamız lazım ki yüzde 100 uyum sağlaması ve herhangi bir sorun yaşamaması lazım. İnşallah bu arayışlarımızın sonucunda istediğimiz oyuncuları bulacağız. Şu an ilgilendiğimiz 4-5 tane oyuncu var. İkisiyle anlaşarak bu işi bitirmek istiyoruz. En azından kendileriyle Avusturya kampı sonrasında Konya'da başlayacağımız lig hazırlıklarında birlikte olmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

2010-2011 sezou fikstürü ile ilgili de değerlendirmede bulunan teknik direktör Ziya Doğan, "Fikstürde bütün takımlarla oynayacağız. Ama başlangıçtaki rakibimiz Bursaspor. Ortada alınacak bir 3 puan var. Bu 3 puanı kim alır. Onu zaman gösterecek. Şu an kamuoyuna baktığınız zaman Bursaspor çok avantajlı. Ama oynanılmadan da maç kazanılmıyor. Biz de ortadaki 3 puana talibiz. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA