• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emre Belözoğlu patladı! Sen kimsin...
05 Kasım 2014 Çarşamba 16:18

Emre Belözoğlu patladı! 'Sen kimsin...'

Fenerbahçe'nin Kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçında yaşanan ve gündemde olan olaylarla alakalı açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile olan tartışmasına da değinen Belözoğlu; "Bilic seni soruyor dediler. Zaten maçın tansiyonu var. Ben devre arasında fırça yiyeceksem yiyeyim. Sen benim yolumu kesersen ben de sen kimsin? derim. Rakip takımın hocası rakip takımın kaptanını durduruyorsa ben de ona bir şeyler söylerim. Ben kimseyle ilgili konuşmak istemiyorum. Sahanın içinde olanın saha içinde kalmalıdır. Bunun cezai yükümleri varsa hakem var, TFF var bunları hesaplaşmaya götürecek yerlere çekmemeliyiz. Benim üzerimden bir algı oluşturulmasın biz bir ivme yakaladık takım olarak bunu yıpratmak istiyorlar." dedi.
 
İşte Emre'nin Açıklamalarından satırbaşları;
 
18 yıldır futbol oynuyorum. Türkiye'de asıl sorunun saha içinde değil, saha dışında olduğu konusunda tecrübeliyim. Skorun önüne geçecek kadar, maçın önüne geçebilecek bir kadar durum olduğunu sanmıyorum. Bununla birlikte hep benim üzerimden bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Tek benim üzerimden gidersek bu hakkaniyetli olmaz.
 
Benim orta sahaya doğru yürüdüğümü ben izledim sen de izlemişsinizdir. Ben gündem olmak istemiyorum, gazetelere çıkmak istemiyorum. Ben babayım bir ailem var. Geliyor bir arkadaş kafasını burnuma dayıyor. Benim saha içi profilim eleştiriliyor ben de eleştiriyorum. Tek benim üzerimden yürümüş gibi yapılıyor. Saha içinde olan saha içinde kalmalıdır. Buna inanın Avrupa'da ne oluyorsa Türkiye'de de bu oluyor. Bunu belirtmek istiyorum.
 
Saha içinde hatalarımız ve yanlışlarımız olmuştur. Herkesin bir bakış açısı var hakkaniyet yok ben bundan şikayetçiyim. Pazar gününden sonra hakkaniyet yok ben bunun için buradayım. O pozisyonun karşılığı sarı karttı. Ben saha içinde olduğum için mi? Ben o pozisyonun için olduğum için mi? hedef tahtasına oturtuluyorum.
 
"Bilic'in yaptığı yanlıştı"
 
Ben olaylar çok sıcak diye bekledim. Oyun devam edecekken nasıl bana Bilic beni durdurduğunda yanlış diyorsam, sıcağı sıcağına yanlış şeyler söyleyebilirim diye bekledim. Sayın Bilic bunları söylediyse yani, biz dışarda görsek birbirimizi sarılırız birbirimize, bu bir oyun biz kendi o kendi camiası adına mücadele ediyor. Ben herkesin yerine kendimi koyup bir şeyler söylüyorum. Kimse benim yerime koyup cümleler kullanmıyor herkes kendi tarafından bakıyor. Ben 2-3 gün soran konuşmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
 
"Takdiri size bırakıyorum"
 
Ben değişmediğimi söylüyorum. Bunun takdirini sizlere bırakayım. Başka yerlere çekilmesin.
 
Oranlı eleştiri yapılmalı
 
Ben bu ülkenin evladıyım. İtalya ve İngiltere'de oynadım ve sokakta insanlar görünce hala ilgi gösteriyor. Ben eleştirilmeyecek bir insan değilim. Eleştiri olacak olumlu veya olumsuz olarak. Hatalar olacak ama bunların karşılığı hatanın ölçüsünde olmalı. Arda buradan gitti, ben buradan gittim, Türkiye'de oyuncu zaten yetişmiyor yani bunun yüzünden hatalarımız es geçilsin demiyoruz ama oranlı eleştiri yapılmalı.
 
"Gökhan Töre'nin pozisyonunu izlemedim"
 
Ben pozisyonu Gökhan'ın pozisyonunu görmedim. O pozisyonun üzerindenkonuşmak yalnış olur. Bir çok pozisyon için gösterebilirim bize yanlış ögterilen kartları. Ben bilmediğim özellikle Gökhan'ın pozisyonu için konuşmam doğru olmaz ben hakaret etmediğimi biliyorum, Bilic'te bunu çok iyi biliyor.
 
Destek almayı düşünüyor musunuz?
 
Arkadaşlarımızdan destek alıyoruz, bazı kitaplar okuyorum hala. Nabız yüksek, kaybetmenin kabul edilemeyeceği camialarda oynuyorsanız baskı oluyor. Hayatta karşılığı olacak şeyler yaşanmalı. Bunun karşılığı övülmesi gerekiyorsa da böyle yerilmesi gerekiyorsa o sınırla içinde olmalı, benim çocuğum var, eşim var, annem var babam var. 2-3 sene daha oynamayı düşünüyorum yani anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
 
Saha içinde olan saha içinde kalır
 
Bazı futbolcu arkadaşlarla görüştüm ama onlarla değil. Saha içinde olan saha içinde kalır. Bunun öncüleri futbolcular ve teknik adamlar, saha içinde tartışabiliriz ama onu taşımak saha dışına mantıklı değil. Popüler Türkiye'de konuşuluyor ama ben maçlardan sonra asla konuşmam. Oyuncu veya teknik adam hakkında hiç konuşmam.
 
Sakatlığında son durum ve ilk devrede kalan maçlar?
 
Sezonun ilk 8 haftası her maç kendisine göre zordur. Sezon içine girişimiz belli sıkıntılar getirdi belli yükler getirdi. Her maç zor, en iyi takıma sahibiz ama bunu sahaya yansıtmalıyız. Son 8 maçın 5'ini içeride oynayacağız ve ligin ilk yarısını lider bırak
 
Ağrılarla oynuyordum. Hep takımın yanında olmak istedim bunun karşılığı biraz böyle sıkıntı oluyor. Bursa veya başka bir maçta sağlık ekibiyle birlikte değerlendireceğiz. Hoca görev verirse oynamaya devam edeceğim.
 
Ben teşekkür ediyorum. Umarım bazı şeyleri cevaplamışızdır. Kendimizi temizlemek için yapılmadı böyle algılanmasın. İnsanlar benim tarafımdan da baksın bunu istiyorum.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA