• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emniyet her yerde bu 4 ismin peşine düştü
28 Mayıs 2014 Çarşamba 08:06

Emniyet her yerde bu 4 ismin peşine düştü

DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrası sıcak takip başladı. Arşive el koyan Emniyet, provokasyonları düzenleyen 4 örgüt üyesinin peşinde...

Okmeydanı'nda önceki gün üç farklı noktaya 500 polisle yapılan operasyon sonrası,örgütün 'Kare ası' için sıcak takip başlatıldı. Okmeydanı merkezli Sancaktepe, Gazi Mahalllesi ve Alibeyköy'de yapılan eşzamanlı operasyonlarda 44 kişiyi gözaltına alan polis,Anıl Şahin, Elif Sultan Kalsen (26), Eyüp İldem ve Bekir Tekin için arama çalışması başlattı.

KAYITLAR TEK TEK TARANDI

Okmeydanı'nda yasadışı örgüt üyelerine yönelik operasyonun perde arkası da netleşiyor. 500 polisin yanı sıra, özel harekât birliklerinin katıldığı operasyon öncesi polisin binlerce dakikalık MOBESE kameralarını tarayarak isimleri tek tek belirlediği ortaya çıktı. İncelemelerde her olayı bahane ederek, Okmeydanı'nı savaş alanına çeviren kişilerin de aynı kişiler olduğu belirlendi. Polis, olayların 'beyin takımı' tarafından organize edilerek sistemli yapıldığını tespit etti. Gözaltına alınanlar arasında Uğur Kurt'un vurulduğu olay sonrası cemevi bahçesinde Asayiş Şube Cinayet Büro Amiri Başkomiser Cihat Kaya Er'i darp edenlerin de bulunduğu öğrenilirken polis, örgütün gençlik karargâhı olarak kullandığı kozmik odaya itfaiye merdiveni ile pencereden girdi. Polis arşiv ve haberleşme belgeleri ile harddisk ve bilgisayarları ele geçirdi.

Kaynak: Sabah

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA