• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emniyet bir siteyi özel izliyor!
25 Mart 2009 Çarşamba 12:02

Emniyet bir siteyi özel izliyor!

Emniyet'te msn, yahoo, mynet, gmail gibi sohbet sitelerine yasak geldi ancak Emniyet'in "özel" dikkatle izlediği çok derin bir site var. Sitenin hedefi polisler...

Emniyet Genel Müdürlüğü, polise msn, yahoo, mynet, gmail gibi sohbet sitelerini yasakladı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı imzasıyla yapılan düzenlemede emniyet mensuplarının bundan sonra elektronik gönderileri için sadece egm.gov.tr adresini kullanabileceği ifade edildi.

Ayrıca Polis.tc sitesi Emniyet tarafından özel dikkatle izleniyor.

POLİS.TC DİKKATLE İZLENİYOR

Son günlerde Emniyet mensupları arasından gayet popüler bir site var: www.polis.tc Site görünürde Emniyet Mensuplarına hizmet vermek amacıyla tasarlanmış.

Sitenin "Biz Kimiz" kısmında ise güven telkin ederek sitenin baş editörlüğünü Av. Refik Ali Uçarcının yaptığı yazılı.

Peki Refik Ali Uçarcı Kim?

Refik Ali Uçarcı Ergenekon iddianamesine ismi geçen bürokratlardan biri. Uçarcı Ankara Mason Locası 121 nolu üyesi. Emekli Mülkiye Başmüfettişi.

Ayrıca Hablemitoğlu cinayetinde de Refik Ali Uçarcı'nın ismi geçiyor ve sorgulanmış. Refik Ali Uçarcı hakkındaki şaibeler bununla da bitmiyor, Uçarcı Maliye Bakanlığındaki, casusluk olayından, susurluk raportörlüğüne, ve Emniyetteki bazı soruşturmalara kadar bir dizi derin olayla hep ismi geçen bir kişi.

POLİS DEĞİL NİYE EMNİYETÇİ SİTESİ KURDU

Şimdi merak edilen bu ismin neden bu siteyi kurduğu. Polisleri bir araya getiren, aynı departmandan polislerle ve eski sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını sağlayan, polislere profil oluşturma imkanı tanıyan site ayrıca polislere mail hizmeti sunuyor. Yeni polislerin facebook'u olmaya da aday.

Bu sitede üye olan polislere ilgi alanları, mezuniyet senesi, mezun olduğu okul gibi birçok detay bilgiler soruluyor. Ayrıca polisler kendi profillerine fotoğraf ekleyebiliyor. Bu sayede site yöneticileri polislere dair birçok bilgiyi depolayabiliyor, polislerin profilleri üzerinde çalışmalar yapabiliyor.
En önemlisi ise mail hizmeti sunan sitenin, buradan mail alan polislerin yazışmalarını takip edebiliyor olması.

MALİYE'DEKİ CASUSLUK OLAYIN DA AVUKAT OYDU

Vergi Dairesi Otomasyon Projesi (VEDOP) sistemine binlerce kez usulsüz giriş yapıldığını,devletin üst kademesindeki isimlerin malvarlığı, vergi ve banka hesaplarına girildiği tespit edilmişti. Konuyla ilgili 2007 yılında başlatılan "casus avı"nda olayın baş aktörü olmakla yargılanan Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar'ın avukatlığını da yine Refik Ali Uçarcı yapmıştı

SUSURLUK'TA DA O VAR

Uçarcı Susurluk Komisyonu'nda da raportör olarak görev almıştı. Komisyonda özel bilgiler veren bürokratların sözleri anında medyaya servis edilince, pek çok bürokrat açık konuşmaktan vazgeçmiş hatta bu durum dönemin ünlü amiri Hanefi Avcı'nın tepkisini çekmişti.

Ergun Poyraz'dan çıkan belgelerde ismi varRefik Ali Uçarcı'nın ismi Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz'dan çıkan belgelerde de var. Ergenekon İddianamesinin eklerinde yeralan ve zanlı Ergün Poyraz tarafından hazırlandığı berilnenen bir listede Emniyet Müdürlerinin de fişlendiği ortaya çıkmıştı. 2003'ten sonra hazırlandığı belirlenen fişlerde Tokat Emniyet Müdürü Atilla Çınar'la ilgili bölümde şöyle yazıyor: "Hizbullah terör örgütünün kayıp parası ile ilgili soruşturma geçirdi. Bu soruşturmayı Mülkiye Başmüfettişi Refik Ali Uçarcı, Atilla Çınar ve diğer emniyetçilerin çaldıkları paralar için ifade vermeye gelen 5 komiseri dinlemeyerek alalacele dosyayı kapattı. Aynı soruşturmayı yürüten diğer müfettişler dosyayı savcılığa gönderdi."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA