• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emeklilik cepte
07 Aralık 2011 Çarşamba 09:25

Emeklilik cepte

Emeklilik işlemlerini, elektronik ortamda kolaylaştıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni bir adım daha attı.
Emeklilik işlemlerini, elektronik ortamda kolaylaştıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni bir adım daha attı.

Vatandaşın SGK merkezlerine gitmeden bilgilendirilmesini hedefleyen 'kısa mesaj' uygulamasına göre, kurumla ilgili her türlü bilgi cep telefonlarına gelecek. Sigortalılar, emekli oldukları bilgisini bile 'cep'ten öğrenebilecek. Yeni yılda hayata geçirilecek sistemde bazı bilgilendirme konuları şöyle: Sigortalılığın başlatılması-sonlandırılması, maaş bağlanması, evlen- me yardımı, cenaze ödemeleri, hizmet borçlanması.

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde yeni bir adım daha attı. Vatandaşları ve hak sahiplerini SGK merkezlerine gitmekten kurtaracak uygulamayla her türlü bilgi cep telefonlarına gelecek. Sigortalılığın başlatılması, sigortalılığın sonlandırılması, maaş bağlanması, şahıs ödemeleri, iş göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, cenaze ödemeleri, hizmet borçlanması gibi önemli hizmetler vatandaşların cebine gelecek. Turkcell, Vodafone ve Avea kullanan vatandaşlar, aynı hizmeti alabilecek.

Kurum, kısa mesajların ücretsiz verilmesini kararlaştırdı. Mevcut uygulamada SMS uygulaması halen sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri tarafından manuel olarak yürütülürken, cep telefonu numaralarının veri tabanında toplanmasının ardından 2012 Ocak ayından itibaren 20 hizmet on-line olarak cep telefonlarına yönlendirilecek.

Sigortalıların ceplerine gelecek mesajlarda yer alacak hizmet bilgileri ise şöyle belirlendi: Şahıs ödemeleri, çölyak ödemeleri, 4A sigortalı tescil, SSK sigorta tescil, Bağ-Kur sigortalı tescil, Emekli Sandığı sigortalı tescil, SSK sigortalı işten ayrılış, Bağ-Kur sigortalı işten ayrılış, Emekli Sandığı sigortalı işten ayrılış, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı toptan ödeme, emekli aylığı bağlama, SSK ve Bağ-Kur iş göremezlik ödemesi, emzirme yardımı ödemesi, hizmet borçlanmaları, emekli ödemeleri, cenaze ödemeleri....

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA