• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekliler promosyon alabilecekler
03 Kasım 2012 Cumartesi 13:46

Emekliler promosyon alabilecekler

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in geçtiğimiz gün yaptığı "Bankalarla görüşüyoruz" açıklamasından sonra, gözler emeklilere maaş ödemesi yapan 23 bankaya çevrildi.
Çalışma Bakanı Çelik'in müjdelediği promosyon çalışması tamamlanırsa, emeklilere yılda 600 ila bin 800 lira arasında ek para verilmesi gündeme gelebilir
Son günlerde intibak ve zam haberleriyle heyecanlanan emekliler için şimdi de promosyon umudu doğdu.
Kamu çalışanları ve memurlar için uygulanan promosyon sistemi emeklilere de gelirse, yaklaşık 9 milyon vatandaşa ek gelir imkanı doğacak. Bu gelirin de yılda 600 ila bin 800 lira arasında olması bekleniyor. Bankalar, memur maaşlarını ödeyebilmek ve o pastadan pay alabilmek için promosyon uygulaması başlatmıştı. Kamu kurumlarına 250-300 milyon lira arasında promosyon ödeyen bankaların verdikleri bu paralar da memurlara ek gelir olarak dağıtılıyor.
MEMURA VERİLİYOR
İlk başlarda bu paralar bazı kamu yöneticilerine makam odası ve makam arabası alımında kullanılmıştı. Buna el koyan hükümet, paraların çalışanlara dağıtılmasını sağlamıştı. Dağıtılan paralar, bankanın verdiği promosyona, çalışanın aldığı maaşa göre farklılık gösteriyor.
Uzmanlar, eğer emeklilerin de böyle bir hakka kavuşması durumunda ödenecek paranın 600 lira ila bin 800 lira arasında değişebileceğini öngörüyor. Benzer paraları halen memurlar alabiliyor. Emekli sayısının memur sayısının 3 katından fazla olması bu rakamların daha da yükselebileceğini de gösteriyor.
Tabii rakam tamamen SGK ile bankalar arasında yapılacak görüşmelerde belirlenecek. Buradaki pazarlıklar ve bankalar arasındaki rekabet, emeklilerin alacağı promosyon miktarını da belirleyecek. Kamu kurumları, bu maaşların yatırılacağı banka şubelerini ihalelerle belirliyor.
BANKA KAZANIYOR
Bankalar, yatırılan memur ve emekli maaşlarını kullandıkları için bu paralardan kazanç elde ediyor. Bankalara düzenli olarak nakit girişi sağlanıyor ve bu paralar bir süre kasada bekliyor. Ayrıca bankalar, yeni müşteri portföyü oluşturuyor ve bunlara yönelik ürünler geliştiriyor, kredi ve kredi kartı vererek ek gelir sağlıyor.
EMEKLİ MAAŞI VEREN BANKALAR
Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Asya Bank,Albaraka Türk, Türkiye Finans, Kuveyt Türk, ING Bank, Finansbank, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstilbank, Anadolubank,Turkish Bank, Euro Tekfenbank, DenizBank, Türk Ekonomi Bankası, Halk Bankası, PTT Bank.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA