• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekliler bunu bekliyor
24 Aralık 2014 Çarşamba 10:04

Emekliler bunu bekliyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, yeni yıla intibak beklentisiyle giriyor. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammıyla umutlanan emekliler, 2015'te müjde bekliyor.

İntibak düzenlemesi yapılmasını isteyen emekliler, bir yandan da Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nden çıkacak kararı merak ediyor. 

DAVA AÇILDI
İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı dava, 2 Şubat'ta görülecek. Davada kararın da bu tarihte açıklanması bekleniyor. Mahkemeye sunulacak yeni bilirkişi raporunun olumlu olacağını düşünen emekliler, "Mahkemeden emekliler lehine karar çıkacağı konusunda umutluyuz. Çünkü talebimizde haklıyız" diyor. Emekliler, şunları söylüyor: "İntibak zammı beklentimizin hayata geçmesi en büyük isteğimiz. Talebimizde haklıyız. Mahkeme kararı olumlu sonuçlanırsa, bizlerin de ayrı ayrı dava açmasına gerek olmadan intibak düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Aynı şartlarda emekli olanlar eşit zam almalı. Yapılacak intibak düzenlemesi bunu da sağlar."

Takvim

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA