• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekli promosyonu devletten
26 Eylül 2016 Pazartesi 08:44

Emekli promosyonu devletten

Emeklilerin beklediği promosyon ödemeleri için bankalarla yürütülen pazarlık çalışmalarında sona gelindi. Kamu bankalarının masada kaldığı görüşmelerde bin 700 şubeli Ziraat Bankası ile yılbaşına kadar protokol imzalanması bekleniyor

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışması tamamlandı. Bankalarla aylardır yürütülen pazarlıkların sonunda promosyon masasında kamu bankaları kaldı. Daha cazip teklifte bulunan özel bankalar ilçelerde şubesi olmadığı, emeklilerin aylık almakta zorlanacağı dikkate alınarak elendi. Promosyon pazarlığında gözler bin 700 şubesi, 24 bin personeli ile Türkiye'nin en ücra bölgelerinde bile hizmet veren Ziraat Bankası'na çevrildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın vereceği talimatla Ziraat Bankası ile yılbaşına kadar protokolün imzalanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biraz daha cazip veren özel bankalarımız var. Ancak sadece il merkezlerinde şubeleri var. Biz emeklimizin tıkır tıkır aylığını alacağını bir sistem istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Son hamleyi Başbakanımıza bırakacağız" dedi. Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre ödemelerde taban fiyat formülü uygulanacak. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylık dilimlere göre yukarı çekilebilecek. Emekli aylığı ve sistemde kalma süresine göre kademeli olarak promosyon ödemesi yapılacak.

GÖZLER BAŞBAKAN'DA
Bakan Müezzinoğlu, 'bilek güreşini' Başbakan Binali Yıldırım'a teslim edeceklerini belirterek, bu yılın sonuna kadar sonuçlandırmayı ümit ettiklerini söyledi. Sabah'ın haberine göre, emeklilerin kazanımı anlamında ideal çözümü üretebilmek için görüşmelerin devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, "Emeklilere promosyonun karara bağlanması Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlı. Bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri kapsamında imza atmayı kabul etmiyor. Başbakanın, hükümetin talimatı gerekiyor" dedi.

11 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİREN PROTOKOL
Bakan Soylu zamanında yapılan pazarlıklarda, bütün emekliler için 0-500, 500-1000, 1000-2000 arası ve 2 bin lira üstü alanlar olmak üzere kademelendirme yapıldı. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin protokol ise geçen yıl Denizbank'la imzalandı. SGK ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre, emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 300 lira promosyon veriliyor. Anlaşma sağlanmasının ardından ilgili banka üç yıl için belirlenen rakamda emekliye ödemede bulunacak. İki ya da 3 yıllık periyotlarla ödeme yapılacak.

NİYE ÖZEL BANKALAR DEĞİL?
Önceki Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun bankalarla yaptığı görüşmeleri anımsatan Müezzinoğlu şunları söyledi: "Biraz daha cazip promosyon veren özel bankalar var. Ancak bunların sadece il merkezlerinde şubeleri var. Emekliler aylıklarını nasıl alacak? O zaman emeklimize hakkını kazandırdık diyemeyiz. Her boyutuyla değerlendiriyoruz. Emeklimizin aylığını tıkır tıkır alacağı bir sistem olmalı."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA