• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekli öğretmenden örnek davranış
03 Mart 2013 Pazar 16:26

Emekli öğretmenden örnek davranış

Konya Büyükşehir Belediyesi İzzet Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesine 2012 yılında bağışlarla birlikte 1.572 kitap kaydı yapıldı.

Emekli Öğretmen Ramazan Timur, 60 senede oluşturduğu 1.076 kitaplık kütüphanesini Konya Büyükşehir Belediyesi A. R. İzzet Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi’ne bağışladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal ve kültürel çalışmaların fiziki çalışmalardan daha önemli olduğunu belirterek, şehrin kimliğini oluşturan eserlerin gelecek nesillere ulaştırılmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Ramazan Timur’un kütüphanesini Koyunoğlu Kütüphanesi’ne bağışlamasını bu açıdan takdirle karşıladıklarını belirten Başkan Akyürek, bugüne kadar kütüphaneye kitap bağışlayan herkese Konya halkı adına teşekkür etti.

Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi İzzet Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi’ne 2012 yılında Mehmet Eminoğlu’ndan 229, Çamlıca Yayınları’ndan 56 ve diğer bağışlarla birlikte toplam 1.572 kitap kaydı yapıldığını da sözlerine ekledi.

KÜTÜPHANEDE ÖNEMLİ ESERLER BULUNUYOR

Emekli Öğretmen Ramazan Timur’un kütüphanesi daha çok edebi, tarihi, dini ve tasavvufi eserlerden oluşuyor. Koleksiyonda Sadi Şirazî, Ali Şir Nevaî, Nedim gibi şairlerin divanları, Yusuf Has Hacib’in Kutadgu Bilig’i, Firdevsî’nin Şehnamesi gibi önemli eserlerin yanı sıra; Victor Hugo, Moliere, Emile Zola, Voltaire gibi ünlü batı klasikçilerinin eserleri yer alıyor. Ayrıca, Hayat Tarih Mecmuası, Tarih Konuşuyor gibi süreli yayınlar da koleksiyonun önemli parçaları arasında bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA