• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elvandan sosyal medya şirketlerine uyarı
22 Mart 2014 Cumartesi 14:20

Elvan'dan sosyal medya şirketlerine uyarı

Lütfi Elvan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) erişimi engellenen Twitter'a yılbaşından bu yana mağduriyetlerle ilgili 643 talebi olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) erişimi engellenen Twitter'a yılbaşından bu yana mağduriyetlerle ilgili 643 talebi olduğunu açıkladı. 
Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda partililerle bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB tarafından mahkeme kararlarıyla erişimi engellenen Twitter hakkında açıklamalarda bulundu. Mahkemenin kapatma kararlarıyla ilgili eleştirildiklerini kaydeden Bakan Elvan, yaptıkları yatırımlarla internet ve sosyal medya kullanımına destek verdiklerini belirterek, "Şimdi bizler Twitter niye kapatıldı diye eleştiriliyoruz. Bir ülkenin uyguladığı bir hukuk vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukukuna, yasalarına herkes uymak zorundadır. Eğer bir şirket kalkıp 'Ben sizin hukukunuzu tanımıyorum. Ben kendi bildiğimi yaparım' diyorsa, biz bunu kabul edemeyiz. Herkes, her şirket, hiç fark etmez. Bizim için ister Amerikan şirketi olsun, ister İngiliz şirketi olsun, kim olursa olsun, ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına uymak zorundadır" dedi.

TWİTTER'A 643 MAĞDURİYET BAŞVURUSU
Bakan Elvan, 1 Ocak itibariyle TİB'in vatandaş mağduriyetleriyle ilgili Twitter'a 643 başvuru yaptığını kaydetti. Bakan Elvan, "Onlarca mahkeme kararı var. Mahkeme kararları dikkate alınmıyor. 1 Ocak tarihinden itibaren TİB'in Twitter’a tam 643 talebi var vatandaşlarımızın mağduriyetine yönelik. Elbette biz özgürlüklerden yanayız. Elbette biz sosyal medyanın güçlendirilmesinden, sosyal medyanın kullanılmasından yanayız. Zaten de tüm politikalarımız o yönde olmuştur. Türkiye’de internet alt yapısını güçlendirdik. 2002 yılında geniş bant internet abone sayımız 20 bin civarındaydı. Bugün 35 milyona ulaştı. Bırakın ilçeleri, bırakın beldeleri, şu anda biz her bir köye iletişim alt yapısı kuruyoruz. Bugüne kadar 4 bin köye internet götürdük. Bin 800 köyümüze mobil telefon götürdük. Devlet eliyle götürdük şirketler eliyle değil. Ulaştırma Bakanlığı olarak bunların paralarını biz ödedik. Ne için? Vatandaşımızın internete erişimini sağlamak için, vatandaşımızın daha fazla internet kullanmasını teşvik etmek için. 2002 yılında neredeyse bizim ülkemizde fiber optik kablo alt yapısı yoktu. Özellikle hızlı iletişim için son derece önemlidir. Bugün biz tam 228 bin kilometre son 12 yılda kablo alt yapısı gerçekleştirdik. Yer altında iletişim otoyolları yaptık. İnternete karşı olan bir hükümet, internete karşı olan bir parti bu yatırımları yapar mı? Bugün biz internete erişme açısından, internet hızı açısından Avrupa’nın birçok gelişmiş ülkesi açısından çok daha ileri konumdayız" şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİNE UYARI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya şirketlerinin Türk kanunlarına uymak zorunda olduğunu bildirdi. Sosyal medya üzerinden Başbakan ve Bakanlara hakaret ve küfür edildiğini, buna göz yumulmamasını isteyen Bakan Elvan, "Maalesef bu sosyal medya aracının yanlış kullanıldığını görüyoruz. Sosyal medya aracı insanların arasındaki bağı sağlamak ve güçlendirmek için kullanılır. Bunu bir hakaret aracı olarak kullanırsanız, bunu bir saldırı aracı olarak kullanırsanız, bu doğru bir yaklaşım değil. Sayın Başbakanımıza küfürler edildi, hakaretler edildi, ailesine hakaretler edildi, küfürler edildi, biz Bakanlara hakaretler edildi, küfürler edildi. Bunların hiçbir cezası yok. Bunlara bu şirketler göz yummamalı. Hangi şirket olursa olsun. İster Twitter olsun, ister Yahoo olsun, ister Google olsun, hangi sosyal medya şirketi olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına uymak zorundadır ve uyacaktır da" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA