• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eller semada gönüller duada
05 Temmuz 2012 Perşembe 09:28

Eller semada gönüller duada

İbadet ve diriliş mevsimi 3 ayları büyük bir kalbi coşku içinde idrak eden mü’minler, dün gece ellerini semaya af ve mağfiret dilemek için açtı. Berat Gecesi’ni idrak eden Türkiye ve dünyadaki...

İbadet ve diriliş mevsimi 3 ayları büyük bir coşku içinde idrak eden mü'minler, dün akşam Beraat Gecesi'nde ellerini af ve mağfiret için semaya açtı. Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Beraat Gecesi, tüm dünyada ve Türkiye'deki Müslümanlarca huşu içinde geçirildi. Türkiye ve dünyadaki milyonlarca Müslüman, dün akşam camilere akın ederek günahlarından arınmak için Allah'a yakardı. Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiğine inanılan bu gecede, dünya genelindeki bir buçuk milyarı aşkın Müslüman, geceyi Kur'an okuyup namaz kılarak ibadetlerle geçirdi.

BERAT GECESİ'NDE MÜSLÜMANLAR MAĞFİRET DİLEDİ

Günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelen Berat Gecesi, “Rahmet Gecesi” olarak da adlandırılıyor. Berat Kandili, bazı alimlerce kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan Mekke'deki Kabe istikametine çevrilmesinin hicretin ikinci yılında Berat Gecesi'nde gerçekleştiğini kabul etmeleriyle de ayrıca önem arz ediyor. Ayrıca, Berat Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiği gece olarak biliniyor ve buna ‘inzal' deniyor.
İbn-i Mace'de geçen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sas), “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teala o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur” diyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA