• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eli bileğinden koptu ama...
03 Ağustos 2012 Cuma 12:00

Eli bileğinden koptu ama...

Kayseri'de kavgayı ayırmak isterken kesici bir aletle sol eli bileğinden kopan genç, askerde gördüğü ilk yardım eğitimi sayesinde gerekli müdahaleyi kendisine yaparak kan kaybının önüne geçti.
Kayseri'de kavgayı ayırmak isterken kesici bir aletle sol eli bileğinden kopan genç, askerde gördüğü ilk yardım eğitimi sayesinde gerekli müdahaleyi kendisine yaparak kan kaybının önüne geçti. Konya'da yapılan başarılı operasyonla, gencin kopan sol eli yerine dikildi. 
     Edinilen bilgiye göre, Hakkari Şemdinli'de komando olarak yaptığı vatani görevini beş ay önce tamamlayan Mehmet Yörük (22), ailesiyle birlikte memleketleri Kayseri'de yaşamaya başladı.
     Arkadaşlarıyla bir okulun bahçesinde oturduktan sonra eve gitmeyen isteyen Yörük, yaşanan bir kavgayı ayırmak istedi.
     Yörük'ün bu sırada kesici bir aletle sol eli bileğinden koptu. Hemen etraftakilerden üzerlerindeki elbiseleri çıkarmasını isteyen Yörük, kanayan yere ilk müdahaleyi kendisi yaptı.
     Daha sonra bir araçla hastaneye götürülen Yörük, buradan da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
     Yapılan başarılı operasyonla gencin kopan ana damarları ve sinirleri onarıldıktan sonra eli yerine dikildi.
     Operasyon sonrası parmaklarını oynatmaya başlayan Yörük, taburcu edildi.
    
     -''Hasta kendisine hayati bir müdahale yapmış''-
    
     SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Altan, hastanın kendilerine sol bileğindeki ana damarları ve sinirleri kopmuş vaziyette getirildiğini söyledi.
     Bu tür vakalarda zamanın çok önemli olduğunu ve hastanın derhal ameliyata alındığını anlatan Altan, Yörük'ün ilk 6 saatte hastaneye ulaştırılması sayesinde ameliyatın başarı oranının da arttığını belirtti. Altan, 5 saat süren bir operasyonla kopan eli yerine diktiklerini kaydetti.
     Hastanın bileğine küçük platinler yerleştirdiklerini ifade eden Altan, ''Hastanın sağlık durumu gayet iyi. Hastamızı taburcu ettik. Bundan sonraki süreçte fizik tedavi çok önemli rol oynuyor. Bileğinin eskisi gibi işlevini yerine getirmesi için düzenli fizik tedavi eğitimi alması gerekiyor. Hastamızın ilk müdahaleyi kendisine yapması çok önemliydi. Hastamız çevresinde bulduğu bezleri koluna sararak hayati bir müdahale yapmış'' diye konuştu.
    
     -Kopan elini gördü, sakinliğini korumaya çalıştı-
    
     Mehmet Yörük ise kavgayı ayırmak isterken neredeyse elini kaybedeceğini dile getirdi.
     Olaydan sonra kopan elini gördüğünde sakinliğini korumaya çalıştığını vurgulayan Yörük, ''Askerde gördüğüm ilk yardım eğitimi aklıma geldi. Ben de çevremdekilerden üzerlerindeki elbiseleri çıkartmalarını istedim. Bez barçalarıyla kanayan bölgeye uygun bir şekilde tampon uyguladım ve kanamayı hafiflettim. Bileğim yerine dikildiği için çok mutluyum'' dedi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA