• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik faturasına yargı ayarı
11 Nisan 2013 Perşembe 18:45

Elektrik faturasına yargı ayarı

Kocaeli'de bir vatandaşın açtığı davaya bakan mahkeme, elektrik faturasını düzenli ödeyenlerden bazı bedellerin alınmasının yasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Gölcük'te yaşayan Eyüphan Ö, elektrik aboneliği süresince Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) faturalara yansıttığı ''dağıtım, iletim sistem kullanım, kayıp kaçak, perakende satış hizmet (PSH) ve sayaç okuma'' bedellerinin, "haksız ve kanunsuz" olduğu gerekçesiyle Gölcük Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Eyüphan Ö, dava dilekçesinde, daha önce konuya ilişkin tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun reddedildiğini hatırlatarak hakem heyeti kararının da iptalini istedi.

SEDAŞ'ın avukatı Pınar Çolak Yaşar da savunmasında daha önce hakem heyetinin verdiği kararın doğru olduğunu belirterek, davaya konu olan faturalarda yer alan bedellerin mevzuatta bulunduğunu kaydetti.

Mahkeme hakimi Ali Altıntaş, SEDAŞ'ın, "dağıtım, iletim sistem kullanım, kayıp kaçak, PSH, sayaç okuma bedelleri" adı altında yapılan kesintilerin yasaya uygun olmadığına dikkati çekti.

Tüketici hakem heyetinin verdiği kararı iptal eden mahkeme hakimi, SEDAŞ'ın gerekli önlemi almaması nedeniyle kaçak elektrik bedelini, kullandığı enerjinin karşılığını düzenli olarak ödeyen "dürüst vatandaş"tan tahsil edilmesinin yasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Hakim, faturalardaki söz konusu 5 kalemden son 5 yılda alınan 716 liranın, elektrik dağıtım şirketinden alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA