• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik faturası müjdesi!
13 Mart 2009 Cuma 18:02

Elektrik faturası müjdesi!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TRT'nin yüzde 2'lik payının kaldırılması konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüş birliğine varıldığını söyledi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TRT'nin yüzde 2'lik payının kaldırılması konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomik krize yönelik alınacak önlemler arasında elektrik faturasındaki yüzde 2'lik TRT payının kaldırılmasının da yer aldığını belirterek, TRT'nin yüzde 2'lik payının kaldırılması konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş'ta ekonomik krize karşı hazırlanan tedbir paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Alınacak ekonomik tedbirler içinde TRT'nin yüzde 2'lik payının kaldırılması konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki (EKK) Bakanlar arasında görüş birliği bulunduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, bu çerçevede maliyetlerin azalması ile ilgili her türlü çabayı gösterdiklerini vurguladı. Bu önlemlerin zamanlamasının da önem arz ettiğini anlatan Çağlayan, yüzde 2'lik TRT payının toplam enerji faturası içinde yaklaşık olarak 700 milyon lira civarında olduğunu dile getirdi. Çağlayan, TRT payının kaldırılması ile ilgili düzenlemenin gelecek günlerde açıklanacak tedbir paketleri içinde yer alabileceğini tahmin ettiğini ifade ederek, "Umut ediyorum ki bunun da zamanlamasını en iyi şekilde yapar ekonomiye katkısını bir an önce sağlamış oluruz " şeklinde konuştu.

Çağlayan, kriz ortamında güven ve istikrarın önemine işaret ederek, insanların yarınlarından endişe etmemeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Çağlayan, "Bu konuda da Türkiye'de kanaat önderlerinin yönlendirmesi çok önemlidir. Bu konuda TOBB Başkanı, TESK Başkanı, tüketici dernekleri başta olmak üzere bir takım örgütlerin kanaat önderlerinin bu konuda vatandaşa güven telkin edecek çalışmalar yapması gerekir. Tecrübeli iş adamlarının bu konuda söyleyecekleri de önemlidir. İnsanlarımızın gündemine 'kriz' var diye yönlendirme yaparsak, kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Kendi geleceğimizi sıkıntıya sokarız." diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA