• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektriğe yüzde 5 indirim geliyor
10 Ekim 2016 Pazartesi 11:44

Elektriğe yüzde 5 indirim geliyor

Doğalgazda 1 Ekim'den geçerli olmak üzere yapılan yüzde 10’luk indirim, zincirleme etki ile elektrik fiyatlarına da yansıyacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde katıldığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) toplantısında "Elektrikte zam öngörmüyoruz, inşallah bu maliyetlerin düşmesine dayalı önümüzdeki dönemde tam tersine elektrik maliyetlerinde düşüş olması yönünde bir hareket de olması muhtemel" demişti.

İLK ETKİ SERBEST KULLANICIYA

Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik fiyatlarında ne zaman bir indirim olabileceğine yönelik olarak yaptıkları değerlendirmede, doğalgazdan kaynaklı olarak indirimin ilk etkisini toptan elektrik tüketenler ile serbest tüketicilere yansıyabileceğini kaydettiler. Nihai tüketiciye olası bir indirimin ise 2017 yılının başını bulacağı dile getirildi. Elektrik fiyatları üç ayda bir gözden geçiriliyor. Üç ayda bir tarifeler belirleniyor.

ELEKTRİKTEKİ DOĞALGAZ MALİYETİ % 40-50 CİVARINDA

Elektrik dağıtım sektörü yetkilileri, tüketicinin kullandığı nihai elektrik fiyatının içerisinde enerjinin bedelinin yüzde 50 civarında olduğunu belirterek, enerji bedelinin içinde de doğalgazın maliyetinin yüzde 30-40'lar civarında olduğunu söyledi. Elektrikteki üretim maliyetinin ise yüzde 40-50'sinin doğalgazdan olduğunu belirten uzmanlar, basit bir hesapla yüzde 3-4'lük bir indirimin söz konusu olabileceği görüşünde.

PSİKOLOJİK ETKİ ÖNEMLİ

Elektrikteki maliyet konusuna değinen uzmanlar, maliyetlerinde dönem dönem değişiklikler olabileceğini söylüyorlar. Aynı uzmanlar, kamuoyuna yapılan açıklamalarda psikolojik bir etkinin de söz konusu olduğunu belirterek, "yüzde 5 indirim gündeme gelebilir"' diyorlar. (Akşam)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA