• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eldeki imkanları artırarak memura zam vereceğiz
26 Mayıs 2012 Cumartesi 16:59

'Eldeki imkanları artırarak memura zam vereceğiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Borçlanarak değil, hazineyi borçlandırarak değil, faizleri yükselterek, eski Türkiye'ye dönerek değil, eldeki imkanları artıracaksınız, artırdığınızı

Faruk Çelik, 4 Eylül Spor Salonu'nda Türkiye İş Kurumu'nun Toplum Yararına Çalışma Programı'nın başlatılması programı kapsamında 2 bin kişinin çalışacağı yerlerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı. Türkiye'de işsizliğin önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Çelik, Avrupa'da ortalama işsizlik oranının yüzde 10 seviyelerinde olduğunu belirtti. Çelik, bu oranın ABD'de yüzde 8.2'ye çıktığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu ortamda çok başarılı bir çalışma sergilediğini vurguladı.

Bakan Çelik, ardından Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kısa süreli iş programlarında çalışacak 2 bin kişinin belirlenmesini sağlamak üzere butona bastı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sivas'taki programı kapsamında ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Kümbet mevkiinde bulunan hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Memur maaşı zamlarıyla ilgili konuşan Bakan Çelik, memurlara 2 bin lira alıyorlarsa 4 bin lira vermeyi gönüllerinden geçirdiklerini söyledi. "Borçlanarak değil, hazineyi borçlandırarak değil, faizleri yükselterek, eski Türkiye'ye dönerek değil, eldeki imkanları artıracaksınız, artırdığınızı da memura vereceksiniz." dedi.

'HEM BABASINA HEM ÇOCUĞUNA İŞ BULACAKSIN'
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1991 yılında bir gram açığı olmayan bir kurum olduğunu belirten Bakan Çelik, siyasilerin meydanlara çıkıp mikrofonları ellerine alarak, 'ne istiyorsanız söyleyin' şeklinde vaatlerde bulunduklarını kaydederek şöyle konuştu: "(Borçlanarak emeklilik, genç yaşta emeklilik verdik gittik) dediler. Verdiler ne oldu biliyor musunuz? 38 yaşında 42 yaşında insanlar emekli oldu. O insanlar sevindiler. 'Ne güzel genç yaşta emekli olduk' diye. Ama şimdi çocuklar ağlıyor. Niye çünkü hem genç babasına hem de çocuğuna iş bulacaksın. Böyle yönetim nerede var Allah aşkına?"

Çelik, bunun popülizm olduğuna işaret ederek, "Ülke gerçekleri, dünya gerçekleri, gelir ve gider dengesi çerçevesinde olaylara bakıp anlı açık bir şekilde milletimizin karşısında durmak asıl olan siyasettir. Gerisi siyasettir, politikadır, politikacılıktır. Politikacılık ikiyüzlülüktür. O da bizim yanımızdan geçmez zaten." şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA