• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elazığda deprem: 41 ölü, 50 yaralı
08 Mart 2010 Pazartesi 10:01

Elazığ'da deprem: 41 ölü, 50 yaralı

Elazığ'da meydana gelen deprem sonucu Valilik Kriz Merkezi'nden alınan bilgilere göre ölü sayısı 41'e yükseldi, 10'u ağır 50 yaralının olduğu açıklandı.
Elazığ'daki depremde Kriz Merkezinin açıklamasına göre 41 kişi hayatını kaybetti, 10'u ağır 50 yaralı bulunduğunu açıkladı.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Elazığ'daki depremde ölü sayısının 41'e yükseldiğini, 100'e yakın kişinin yaralandığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Bölgede ölü sayısı 41'e çıkmış, 100'e yakın vatandaşımız da yaralanmıştır'' denildi.

Açıklamada, depremin ardından en büyüğü 4,4 olmak üzere toplam 40 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bölgedeki hasarlı yapılara can güvenliği açısından girilmemesi gerekmektedir. Ankara, Kayseri ve Van illerinden 3 ambulans helikopter bölgeye intikal etmiştir. Bölgede toplam 23 araç, 127 arama-kurtarma  personeli ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve 82 kişilik medikal kurtarma-sağlık ekibi çalışmalara devam etmektedir. Ayrıca, Kızılay tarafından 230 çadır, 1000 battaniye, 20 mevlana evi, 2 seyyar mutfak, 18 personel sevk edilmiştir.

Arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam etmektedir.''

VALİ YARDIMCISI SAĞLAM: 41 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 50'NİN ÜZERİNDE YARALI VAR

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, ''41 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde yaralı var'' dedi.

Vali Yardımcısı Sağlam,  merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan depremde arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, çalışmaların Elazığ, Tunceli ve Bingöl ekipleriyle sürdürüldüğünü, Diyarbakır, Mardin ve Erzurum ekiplerinin yolda olduğunu söyledi.

'DEPREM, İL MERKEZİ, KOVANCILAR VE KARAKOÇAN İLÇELERİNDE UFAK MADDİ HASARLARIN DIŞINDA CAN KAYBINA YOL AÇMADI'

İlk belirlemelere göre depremde 41 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralı sayısının ise 50'nin üzerinde olduğunu bildiren Sağlam, şunları kaydetti:

''Deprem, il merkezi, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde ufak maddi hasarların dışında can kaybına yol açmadı. Hasarın ve can kaybının büyük kısmı Kovancılara bağlı, aşağı ile yukarı Kanatlı, Göçmeler, aşağı ile yukarı Demirci, Okçular köylerinde. Buradaki yaralılar Elazığ merkezdeki hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar devam ediyor.'

Ölü sayısı konusundaki haberler teyit edilmeye çalışırken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile bazı bakanların bölgeye hareket ettiği öğrenildi.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Elazığ'daki depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli bilgi veriliyor.

Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Partili bölge milletvekilleri incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a hareket etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA