• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekrem Erdem; Herkes diline sahip çıkmalı
10 Ocak 2010 Pazar 22:47

Ekrem Erdem; Herkes diline sahip çıkmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, diline sahip çıkmayan
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, '' Diline sahip çıkmayan toplumlar millet olma bilincini kaybeder, yok olmaya mahkum olur'' dedi.
     Erdem, Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesini ziyaretinde, Türkçenin dünyada konuşulan en büyük 5. dil olduğunu söyledi.
     Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisinin de Türkçenin doğru kullanılmaması olduğunu belirten Erdem, şöyle devam etti:
     ''Türkçeyi doğru kullanmıyoruz. Bu yüzden de kavga ediyoruz. Sokaktaki ve aile içindeki şiddetin en önemli nedenlerinden birisi, Türkçeye hakim olamamaktır. Çoğu zaman beni yanlış anladınız diye savunma yaparız çünkü söylediğimiz kelime oturmamıştır. Dile hakim olamayanlar, aczini şiddetle ifade ederler. Sağlıklı ilişki açısından dil çok önemlidir.''
     Dünyada konuşulan en büyük 5. dilin Türkçe olduğunu, dillerin konuşulduğu coğrafyaya bakıldığında ise Türkçenin ilk sırada yer aldığını ifade eden Erdem, ''Türkçenin dünya dili olması için Dil ve Edebiyat Derneği çok önemli bir vazife üstlenmiştir. İlk şubesini Çorum'da açtığımız derneğimiz, yurt dışı da dahil olmak üzere yeni açılacak şubeleriyle Türk diline hizmet edecektir'' diye konuştu.
     Türkçenin doğru konuşulmasının yolunun doğru Türkçe öğretilmesinden geçtiğini vurgulayan Erdem, ''Dil ve Edebiyat Derneğine bu konuda çok önemli görev düşüyor. Diline sahip çıkmayan toplumlar millet olma bilincini kaybeder, yok olmaya mahkum olur'' dedi.     Ziyarete, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüver, Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Faruk Özkader, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Memur-Sen İl Temsilcisi Erol Kavuncu da katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA