• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür”
17 Şubat 2018 Cumartesi 14:19

“Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür”

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği olağan genel kurulu Pazar günü gerçekleşecek. Meslekte Birlik Grubu’nun başkan adayı Süleyman Kamil Akın bir otelde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı.

“Ülkemizin en önemli ilerleme hamlesi, ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür” diyen Akın, “İnşaat sektörünün omurgası da inşaat mühendisleridir. Yapılaşmanın temel öğesi olan inşaat mühendislerine bu önemli günlerde geleceğe güvenle bakmamız açısından büyük görevler düşmektedir. Büyük kayıplar verdiğimiz doğal afetlerde can ve mal kaybının önlenebilmesi ve bunun ülke ekonomisine ve iş gücüne katkısı tartışılmazdır. Tüm dünyaya medeniyet götüren bu mühendislerin en iyi şekilde temsil edilmesi, iş imkanlarının artırılması, Konya kökenli firmaların dünyada iş yapan firmalar haline gelmesi ancak ve ancak nitelikli işgücü ve bu nitelikli işgücünün doğru yönlendirilmesiyle mümkün olacaktır” diye konuştu.

“ATANMIŞ DEĞİL SEÇİLMİŞ YÖNETİM”

İnşaat teknolojilerindeki hızlı gelişime inovatif katkı sağlayarak, sadece tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir mühendis nesli yetişmek için gayret edeceklerinin altını çizen Akın, “Ayrıştırıcı olmayan, ötekileştirmeyen, meslekte birlik ve beraberliği sağlayan ve daha ileri seviyelere taşıyan bir yönetim olarak meslektaşlarımıza hizmet vermek niyetindeyiz. Ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Her zaman kapısı açık bir meslek odası olmak, her an ulaşılabilir yönetim kurulu üyelerine kavuşturmak amacıyla Halis ve Hür irademizle Konya İnşaat Mühendisleri Odasına atanmış değil seçilmiş yönetim olarak adaylığımızı açıklıyoruz” şeklinde konuştu.

AHMET ERGAN / YENİ HABER

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA